2019-12-29 01:05:00
Kamión - ilustračný
Kamión - ilustračný

Únia autodopravcov Slovenska ohlásila januárový štrajk

Únia autodopravcov Slovenska (ÚNAS) rozhodla o zorganizovaní štrajku.

Únia autodopravcov Slovenska (ÚNAS) rozhodla na piatkovom (27. 12.) stretnutí v Hornom Hričove (okres Žilina) o zorganizovaní štrajku v utorok 7. januára 2020.

Dôvodom prijatia tohto krajného opatrenia sú podľa autodopravcov dlhodobo zvyšujúce sa daňové zaťaženie - cestná daň, spotrebná daň, daň z minerálnych olejov (pohonných látok), a odhalenia Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) o nehospodárnom výbere mýta. "Autodopravcovia ostatné tri roky prosili, argumentovali a žiadali o nápravu a vytvorenie dôstojného podnikateľského prostredia premiéra Fica, premiéra Pellegriniho, ministerstvo dopravy a výstavby aj ministerstvo financií. Žiaľ, bezvýsledne," uviedla ÚNAS.

"Dôrazne žiadame okamžité zníženie cestnej dane o 50 percent a pozastavenie výberu mýta do vyriešenia nezrovnalostí zo správy NKÚ a zrušenie výberu mýta za diaľničné známky. Len splnenie požiadaviek môže zamedziť celoštátnemu ochromeniu nákladnej autodopravy s nedozernými následkami. Politici by si mali uvedomiť, že zvyšovanie nákladov pre dopravcov bude aj zvýšením cien pre spotrebiteľov," zdôraznili autodopravcovia.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo