2019-12-22 02:00:00
Nehoda Bojnice
Nehoda Bojnice
Zdroj: KR PZ Trenčín

Opitá vodička zdemolovala informačnú tabuľu, pili aj ďalší

22. decembra – Polícia v Piešťanoch zasahovala pri dopravnej nehode 37-ročnej vodičky.

Pod vplyvom alkoholu skončila v piešťanskej informačnej tabuli. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová, žena z Piešťan jazdila na Audi A6 po Žilinskej ceste smerom na Trenčín.

      „Nezvládla riadenie, prešla do protismeru a vyletela z cesty, kde narazila do informačnej tabule osadenej na betónovom základe,“ uviedla Kredatusová. Privolaná policajná hliadka podrobila vodičku dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol 2,13 promile. Vodička skončila v cele policajného zaistenia a hrozí jej jednoročné väzenie.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Pozitívne dychové skúšky u aktérov dvoch dopravných nehôd zaznamenali policajti z okresu Prievidza.

      K prvej z nich došlo v utorok (17.12.) poobedňajších hodinách (cca o 17:20) na ceste I/64 z Nitrianskeho Pravna do Pravenca. „39-ročný vodič na osobnom aute značky Renault obchádzal v pravom jazdnom pruhu stojace auto. Prešiel do protismeru, kde sa zrazil s vozidlom značky Kia, ktoré šoféroval 59-ročný vodič. Pri nehode vznikla celková škoda 4 000 eur,“ informoval o prípade krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

      59-ročný vodič s poškodeným autom však nezostal na mieste, ale pokračoval v jazde. „V Nitrianskom Pravne ho zastavila policajná hliadka miestneho obvodného oddelenia, ktorá ho podrobila dychovej skúške. Vodič nafúkal 1,18 mg/l (2,46 promile) alkoholu,“ dodal Kudlička s tým, že u druhého aktéra, vinníka nehody, alkohol nezistili.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Ďalšia dopravná nehoda sa stala o niekoľko hodín neskôr na Prievidzskej ulici v Bojniciach. „Krátko po polnoci o 0:20 v stredu 18.12. sa 56-ročný vodič Mazdy nevenoval vedeniu vozidla a narazil do cestného ostrovčeka s kovovým zábradlím. Vodič sa podrobil dychovej skúške, pričom nafúkal 1,25 mg/l (2,60 promile) alkoholu,“ uviedol k prípadu policajný hovorca. Pri dopravnej nehode vznikla škoda vo výške 6 000 eur.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava, KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo