2019-11-24 06:45:00
Kamión zablokoval cestu
Kamión zablokoval cestu
Zdroj: KR PZ Nitra

Kamionista s alkoholom, dva traktory s kurióznymi nehodami

24. novembra – Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 57 ročný Jaroslav.

      Obvinený muž viedol v Liptovskom Mikuláši nákladné motorové vozidlo Mercedes-Benz s prívesom. Pri manévrovaní s vozidlom zablokoval jazdný pruh.

      Upútal tak pozornosť policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovská Sielnica, ktorá ho zastavila.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

      Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,40 mg/l (2,92 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

      Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Traktor na ceste zostal, auto skončilo v plote

      Vo štvrtok 21. novembra zasahovali hasiči v predpoludňajších hodinách pri dopravnej nehode osobného motorového vozidla a traktora, ktorá sa stala na ceste II/581 v katastri mesta Myjava. Informoval Marián Petrík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne. Pri nehode sa zranil jeden človek.

Zdroj: HaZZ Senica

      „Po príchode na miesto udalosti zistili, že v dôsledku dopravnej nehody sa osobný automobil nachádzal mimo vozovky, uviaznutý v plote pod úrovňou cesty. Traktor zostal na vozovke, pričom ju blokoval v celej šírke. V dôsledku dopravnej nehody sa zranila jedna osoba,“ uviedol Petrík.

      Myjavskí hasiči zabezpečili miesto udalosti a zranenému vodičovi osobného automobilu poskytli predlekársku prvú pomoc a ošetrenie. Po príchode posádky Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) zranenú osobu previezli na ošetrenie do nemocnice.

Traktorista zdemoloval elektrický stĺp, už čelí obvineniu

      Kuriózna nehoda sa stala na poli pri obci Bešeňov v okrese Nové Zámky. Traktorista počas prípravy pôdy na sejbu narazil do stĺpa elektrického vedenia.

Zdroj: KR PZ Nitra

Ako informovala nitrianska krajská polícia, stĺp sa zlomil, potrhali sa káble na napäťovom vedení a distribučnej spoločnosti vznikla škoda za viac ako 1 600 eur.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

      Poverený policajt 49-ročného muža obvinil z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Či za túto udalosť môže nepozornosť, únava traktoristu alebo niečo iné, ukáže ďalšie vyšetrovanie.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo