2019-11-16 01:45:00
Električka do Dúbravky
Električka do Dúbravky Ilustračné foto
Zdroj: TASR

Bratislava avizuje riešenia, ktoré majú zmierniť problémy v doprave v Dúbravke

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka je v posledných dňoch zhoršená doprava.

Dôvodom sú aj stavebné práce na modernizácii Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. V snahe zmierniť problémy s dopravou identifikovali dopravní odborníci mesta najviac problémové body a pripravili riešenia, ktoré v najbližších dňoch magistrát spustí.

"Na križovatke Harmincova - Pri Suchej Vydrici, kde sa doprava upcháva, zriaďujeme dočasne zákaz odbočenia pre nákladné vozidlá na ulicu Pri Suchej Vydrici. Pri priechode pre chodcov na Harmincovej ulici operatívne pomáha zlepšovať plynulosť premávky v rannej špičke mestská polícia, ktorá púšťa chodcov v skupinách," priblížila samospráva na sociálnej sieti.

Zúženie vozovky z dvoch na jeden pruh pri MHD zastávke Damborského v smere z Dúbravky do centra (vyvolané prácami na stavbe podchodu a integrovanej zastávke), kde sa tvorí "lievik", bude podľa mesta odstránené a jazdné pruhy budú obnovené budúci týždeň. "Prejazd Hanulova – Bagarova ostáva pre nevyhnuté práce ešte uzavretý, vjazd do staveniska a s tým spojené zúženie jazdných pruhov však plánuje stavebník vždy až po rannej špičke po 9.00 h," spresnil magistrát.

Na križovatke M. Schneidera-Trnavského a Harmincova je aktuálne uzavretý ľavý odbočovací pruh do Karlovej Vsi, tento by mesto chcelo otvoriť už začiatkom budúceho týždňa. "Veríme, že tieto opatrenia urobia súčasnú, mimoriadne zlú situáciu aspoň trochu znesiteľnejšou, a že otvorenie časti modernizovanej električkovej trate koncom roka tieto problémy vynahradí zvýšenou kvalitou verejnej dopravy," podotklo hlavné mesto.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo