2019-11-08 06:45:00
Nultý obchvat Bratislavy
Nultý obchvat Bratislavy
Zdroj: TASR

Výstavba obchvatu D4R7 obmedzí dopravu v Bratislave

8. novembra – Počas víkendu uzavrú cestu medzi Jarovcami a Petržalkou.

Vodičov opäť čakajú obmedzenia v hlavnom meste pre výstavbu obchvatu D4R7. Informovalo o tom konzorcium D4R7. Od piatka 8. novembra približne od 23:00 do pondelka 11. novembra do 4:00 plánujú uzavrieť cestu tretej triedy 1020 medzi Jarovcami a Petržalkou.

„Dôvodom uzávierky je vkladanie nosníkov budúceho diaľničného mosta na diaľnici D4,“ uvádza konzorcium v tlačovej správe s tým, že obchádzková trasa povedie cez Jarovce - Rusovce a cestu I/2 a bude označená prenosným dopravným značením.

Zdroj: ministerstvo dopravy

Počas toho istého víkendu od piatka 8. novembra približne od 22:00 je tiež plánovaná úplná uzávierka cesty druhej triedy 572 v križovatke Studené pre rekonštrukciu povrchovej vrstvy vozovky. Obchádzkové trasy povedú smerom do Lehníc a Šamorína do Bratislavy cez Hubice - Zlaté Klasy - Tomášov - Malinovo a Most pri Bratislave, smerom od Štvrtka na Ostrove do Bratislavy cez Čakany - Tomášov - Malinovo - Most pri Bratislave a smerom od Bratislavy dopravu presmerujú cez Most pri Bratislave - Malinovo - Tomášov a Štvrtok na Ostrove a Zlaté Klasy.

Obmedzenia mestskej hromadnej dopravy (MHD)

Nebudú to jediné problémy v doprave, aj cestujúcich MHD čakajú ďalšie výluky. Pre uzávierku cesty medzi Jarovcami a Petržalkou zmenia trasy liniek 90, 91 a N91. Od piatka 8. novembra od 23:30 do pondelka 11. novembra 4:00 budú niektoré linky MHD presmerované na náhradné trasy a do Jaroviec zabezpečí Dopravný podnik Bratislava (DPB) náhradnú dopravu. Výluky sa dotknú autobusov linky 90, 91 a N91, tie nebudú premávať cez Jarovce.

Trasa liniek 90, 91 a N91 povedie smerom od centra cez Petržalku, Rusovce a Čunovo. Autobusy nezastavia na zastávkach Jarovce - záhrady, Strelnica, Píla, Jarovce, Sady, Kovácsova a Vývojová. Cestujúci môžu na náhradnú dopravu prestúpiť na zastávke Gerulata. Náhradný autobus s označením X91 pôjde po trase ŽST Rusovce - Gerulata - Jarovce - Píla a náhradný nočný autobus NX91 pôjde po trase Petržalka Jasovská - Rusovce - Jarovce - Píla.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: dpb, D4R7

Komentáre k článku


Stream naživo