2019-10-27 06:35:00
Parkovanie na ZTP
Parkovanie na ZTP
Zdroj: KR PZ Bratislava

Ignoroval miesto pre zdravotne postihnutých, prišiel o vodičský

27. októbra – Myslel si, že pod lampou je najväčšia tma, prišiel o vodičský.

      Miesta na parkovanie pre ŤZP nie sú vyhradené pre parkovanie luxusných áut. Veľmi často však na mieste vyhradenom pre Ťažko Zdravotne Postihnuté osoby parkujú luxusné autá. Možno sa ich vodiči domnievajú, že keď majú drahé autá, môžu všetko.

      Toto „myslenie“ nedomyslel jeden z vodičov v piatok 25.10. priamo na parkovisku pred klientskym centrom na Tomášikovej ulici v Bratislave. Vodič na luxusnom motorovom vozidle zaparkoval na mieste vyhradenom pre osoby ŤZP, pričom príslušný preukaz nemal.

      Za takéto konanie vodičovi policajti zadržali vodičský preukaz a hrozí mu zákaz činnosti do 2 rokov ako aj pokuta do 300 eur.

Falošné parkovacie preukazy?

      Dopravní policajti v Bratislave si v tomto týždni posvietili na kontrolu dodržiavania oprávnenosti státia vozidiel na parkovacích miestach pre osoby so zdravotným postihnutím. Pred obchodným centrom na Jantárovej ceste v Bratislave si všimli motorové vozidlo zn. Ford Focus, ktoré stálo na takomto vyhradenom mieste, pričom vodič sedel vo vozidle.

Zdroj: KR PZ Bratislava
Zdroj: KR PZ Bratislava

      Keď spozoroval prichádzajúcich policajtov, tak chcel z miesta odísť. Za čelným sklom mal umiestnený parkovací preukaz, ktorý javil známky falzifikátu, čo sa aj následným preverením potvrdilo.

      V druhom prípade si policajti počas kontroly všimli vozidlo zaparkované pri obchodnom centre na Einsteinovej ulici. Vodič policajtom predložil parkovací preukaz, ktorý javil známky falzifikátu.

      Policajti v oboch prípadoch za porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom zadržali vodičom vodičský preukaz, spracovali správu o výsledku objasňovania priestupku a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu ich obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie.

      Na základe zistených informácií začal poverený príslušník PZ v oboch prípadoch trestné stíhanie. V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na tri roky. 

Vykonávanie uvedených kontrol preukázalo ich opodstatnenosť, preto bude polícia v týchto aktivitách naďalej pokračovať.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Bratislava

Komentáre k článku


Stream naživo