2019-10-26 06:50:00
Zranený spolujazdec Košarovce
Zranený spolujazdec Košarovce
Zdroj: KR PZ Prešov

Nevidel, nepočul, nabúral... ďalší aj zranil spolujazdca

26. októbra – Alkohol je veľmi zlý „spolujazdec“ v akomkoľvek množstve.

      Otupuje zmysly: zhoršuje sluch, zahmlieva zrak a zraňuje nevinných. V nedeľu (20.10.) popoludní viedol 29-ročný vodič z okresu Košice – okolie osobné motorové vozidlo od obce Turňa nad Bodvou v smere na obec Háj.

      V rovnom úseku cesty sa nevenoval vedeniu vozidla a prešiel s vozidlom do protismeru. Tam v tom čase premávalo iné osobné motorové vozidlo. Došlo k nárazu ľavej prednej bočnej časti vozidla do ľavej zadnej bočnej časti protiidúceho vozidla a k ulomeniu spätných zrkadiel vozidiel.

Zdroj: KR PZ Košice

      Asi nevidiaci a nepočujúci vodič, ktorý nehodu spôsobil nezastavil a s vozidlom pokračoval ďalej v smere jazdy. Dopravní policajti však vodiča vypátrali, podrobili ho dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,32 mg/l, čo je v prepočte 2,75 promile.

      Na mieste mu zadržali vodičský preukaz, vzniesli obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Vážne zranený spolujazdec je výsledok, keď za volantom sedí aj alkohol

      V stredu (23.10) neprispôsobil 27 ročný vodič v obci Košarovce v okrese Humenné rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla. Zišiel s autom mimo cestu, narazil do betónového stĺpu elektrického vedenia a následne aj do oplotenia rodinného domu.

Zdroj: KR PZ Prešov

      Jeho 21 ročný spolujazdec pri nehode utrpel vážne zranenia, ktorých predpokladaná doba liečenia bude viac ako 42 dní. Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,60 mg/l, čo je v prepočte 1,25 promile.

Zdroj: KR PZ Prešov
Zdroj: KR PZ Prešov

      Vodič bol obvinený z trestného činu ublíženia na zdraví a z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo