2019-10-23 04:30:00
Narazil do obrubníka
Narazil do obrubníka
Zdroj: KR PZ Trenčín

Narazil síce „iba“ do obrubníka, nafúkal ale vyše 2 promile

23. októbra – Vodičov, korí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu neodradí takmer nič.

Neplatí na nich ani hrozba trestu odňatia slobody, vysokých pokút, či niekoľko mesiacov až rokov bez vodičského preukazu. Policajti z Nového Mesta nad Váhom dokumentovali v pondelok (21.10.) dopravnú nehodu pri ktorej výdatne asistoval alkohol.

45-ročný vodič Fordu Mondeo narazil do obrubníka pri jednom z rodinných domov v obci Bošáca a poškodil si disk na kolese. Privolaní policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,85 mg/l alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo predstavuje 1,77 promile alkoholu.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 0,97 mg/l, čo predstavuje 2,02 promile alkoholu. Tretia dychová skúška ukázala tiež stúpajúcu hodnotu. Vodič nafúkal 0,98 mg/l alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, to predstavuje 2,04 promile alkoholu.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Policajti vodiča následne v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení skončil v cele. Po vytriezvení 45-ročného vodiča z okresu Nové Mesto nad Váhom neminulo obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky je trestná sadzba v zmysle zákona až jeden rok odňatia slobody. O tom, aký trest dostane, rozhodne súd.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo