2019-10-13 06:00:00
Čelná zrážka Košice
Čelná zrážka Košice
Zdroj: KR PZ Košice

Vodičom chýba prax, odhad, alebo fakt nevedia jazdiť...

13. októbra – Nesústredenie na jazdu, nevenovanie sa šoférovaniu a podobné konanie sú príčinami celkom zbytočných nehôd.

Vo štvrtok (10.10) vo večerných hodinách došlo na rýchlostnom privádzači PR3 v Košiciach k čelnej zrážke dvoch motorových vozidiel.

      29-ročný vodič z okresu Michalovce, ktorý jazdil na Mitsubishi Lancer neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam počas vedenia vozidla v pravotočivej zákrute nezvládol riadenie a s vozidlom prešiel cez deliaci ostrovček do protismeru.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Tam sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom, ktorého vodič utrpel ťažký úraz. Dychové skúšky u oboch vodičov boli negatívne.

Zdroj: KR PZ Košice

 

Vážna dopravná nehoda sa stala aj v okrese Žarnovica

      Polícia v Žiari nad Hronom objasňuje dopravnú nehodu troch osobných vozidiel. 46-ročný vodič vozidla Toyota Corolla z okresu Levice jazdil v nedeľu 6.20. v smere od obce Veľké Pole na obec Horná Ves.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Pri prechádzaní zákrutou prešiel časťou vozidla do protismeru. V tom čase v opačnom smere jazdy išlo vozidlo Lexus, ktoré viedol 36-ročný vodič z Bratislavy, pričom došlo k zrážke ľavými prednými časťami.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Za vozidlom Toyota išlo vozidlo Alfa Romeo, ktorého 22-ročný vodič zo Zvolena pre krátku vzdialenosť už nedokázal zastaviť. Pri dopravnej nehode sa dvaja vodiči a dvaja spolujazdci ľahko zranili.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Pravdepodobnou príčinou tejto nehody bolo nesprávne vyhýbanie sa protiidúcich vozidiel. Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej dopravy. Presná príčina a miera zavinenia je v štádiu objasňovania.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ Banská Bystrica

Komentáre k článku


Stream naživo