2019-10-11 07:15:00
Alkohol za volantom
Alkohol za volantom
Zdroj: KR PZ Trenčín

Za dve hodiny trikrát alkohol, otec pod vplyvom viezol syna

11. októbra – Policajti z Obvodného oddelenia z Bánoviec nad Bebravou v priebehu 2 hodín zistili u troch vodičov požitie alkoholu.

      Bolo to ešte v sobotu 28. septembra, keď v prvom prípade zastavili a skontrolovali krčmára z jednej obce z okresu Bánovce nad Bebravou. na vozidle Fiat. Pri cestnej kontrole mu namerali 0,24 mg/l, čo predstavuje 0,50 promile alkoholu.

      Ďalšieho vodiča zastavili na Trenčianskej ceste v Bánovciach nad Bebravou. Vodič Opla Vectra nafúkal 0,15 mg/l, čo je 0,31 promile.

      Tretieho vodiča na vozidle Peugeot 306 policajti zastavili v obci Krásna Ves. Nafúkal 0,17 mg/l, čo bolo 0,35 promile. Tomuto vodičovi len pred mesiacom vrátili vodičský preukaz. Mal ho zadržaný práve za alkohol.

       Vo všetkých prípadoch vodičom hrozí v správnom konaní pokuta do 800 € a zákaz činnosti do 3 rokov. V kontrolách zameraných na zisťovanie alkoholu u vodičov policajti v trenčianskom kraji nekompromisne pokračujú aj naďalej.

Otec s vyše promile viezol syna na futbalový zápas

      V piatok 4. októbra objavili policajti z Bánoviec nad Bebravou ďalšieho vodiča pod vplyvom alkoholu. Predpoludním si na ceste medzi obcami Kšinná a Uhrovec všimli vozidlo, ktorého vodič miestami jazdil zo strany na stranu.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Preto sa ho rozhodli zastaviť a skontrolovať. Vodič svoje vozidlo na zvukové a svetelné znamenia, aby zastavil nereagoval. Preto ho musela hliadka PZ predbehnúť a zastaviť tak, že mu služobným vozidlom zablokovala cestu. 59-ročného vodiča pri cestnej kontrole podrobila dychovej skúške s výsledkom 0,66 mg/l, čo predstavuje 1,38 promile.

      Zarážajúce je, že vodič pod vplyvom alkoholu viezol svojho syna na futbalový zápas. Za tento skutok ho neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za tento trestný čin vodičovi hrozí až rok odňatia slobody. Okrem tohto vodiča bánovskí policajti zistili v priebehu dvoch hodín ešte ďalších dvoch vodičov, ktorí nafúkali do 1 promile alkoholu. Tí sa budú zodpovedať v správnom konaní na okresnom dopravnom inšpektoráte, kde im hrozí pokuta do 800 € a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá do 3 rokov.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo