2019-09-24 01:40:00
Nové záchytné parkovisko v
Nové záchytné parkovisko v Malackách
Zdroj: FB Juraj Říha

V Malackách otvorili nové záchytné parkovisko. Uľahčí cestovanie vlakom

Mesto Malacky otvorilo nové záchytné parkovisko pre 91 áut hneď vedľa vlakovej stanice. Obsadenosť zistíte cez apku.

V Malackách otvorili nové záchytné parkovisko. Uľahčí cestovanie vlakom

Mesto Malacky otvorilo nové záchytné parkovisko pre 91 áut hneď vedľa vlakovej stanice. Obsadenosť zistíte cez apku.


Cestujúci z Malaciek a okolia, ktorí dochádzajú do hlavného mesta, majú od pondelka väčšiu motiváciu využívať verejnú dopravu. V okresnom meste, v blízkosti železničnej a autobusovej stanice, otvorili nové záchytné parkovisko s kapacitou 91 miest.

Primátor Malaciek Juraj Říha pripomenul, že projekt, ktorého celkové náklady dosiahli takmer 760.000 eur, mohlo mesto realizovať prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. "Pred troma rokmi sme sa spolu poslancami rozhodli kúpiť pozemok v areáli bývalej píly a pripraviť projekt, s ktorým sme sa úspešne uchádzali o financovanie z eurofondov. Som mimoriadne rád, že sme dokázali našu víziu dotiahnuť do reálneho výsledku,“ povedal.

Zároveň vyzdvihol spoluprácu a ústretovosť partnerov, poukázal napríklad na to, že Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) umožnili postaviť parkovisko v ochrannom pásme železnice, Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pomohol parkovisko napojiť na regionálnu cestu. Predseda BSK Juraj Droba v tejto súvislosti upozornil, že hlavným cieľom budovania dopravných terminálov a záchytných parkovísk je skvalitnenie infraštruktúry verejnej osobnej dopravy pre obyvateľov. "Ide o príspevok k trvalo udržateľnej mobilite, v rámci ktorej cestujúci uprednostní verejnú osobnú dopravu pred individuálnou automobilovou," zdôraznil Droba avizujúc, že do konca roka bude otvorený terminál verejnej osobnej dopravy v Šenkviciach s kapacitou 87 miest a v pláne sú tiež podobné projekty v Pezinku, Ivanke pri Dunaji, Bernolákove, Zohore a Nových Košariskách.

Parkovisko v Malackách budú monitorovať bezpečnostné kamery mestskej polície. Nainštalované senzory priamo na parkovacích miestach umožnia nájsť voľné miesto aj prostredníctvom mobilnej aplikácie Park Dots.

V tesnej blízkosti záchytného parkoviska v blízkej budúcnosti vznikne zastrešené kamerou monitorované parkovisko pre 200 bicyklov.

Parkovisko je napojené aj na malacký nadjazd ponad železnicu. 
 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, FB

Komentáre k článku


Stream naživo