2019-09-07 01:40:00
Dopravná zápcha
Ilustračné foto
Zdroj: essaynparagraph.com

Košické Oľšany považujú križovatku v obci za problémovú, SSC prestavbu neplánuje

Križovatka na ceste prvej triedy v Košických Olšanoch si podľa domácich žiada prestavbu. SSC nevidí dôvod.

Križovatka v Košických Oľšanoch v okrese Košice-okolie, ktorá je súčasťou cesty prvej triedy, je podľa starostu Slavomíra Horvátha problematická. Slovenská správa ciest (SSC) tvrdí, že nemá dôvod sa ňou zaoberať.

„Bolo sľúbené, že to bude najlepšia križovatka v Košickom kraji, ale vyzerá, že je asi najhoršia. Už trikrát sme žiadali SSC, aby tam spravila buď kruhový objazd, alebo ju inak upravila. Na tej križovatke sa stávajú dopravné nehody - pomaly jedna za týždeň,“ povedal Horváth.

„Šoféri aj chodci na križovatke vkuse hrešia - hlavne ráno, poobede, na obed. Je to v katastrofálnom strave a nevieme s tým pohnúť," uviedol s tým, že autá vychádzajúce z obce smerom do Košíc niekedy čakajú na bezpečný prejazd cez križovatku aj polhodinu. Podobne sú na tom tiež autá prichádzajúce z Prešova, ktoré odbočujú smerom do Michaloviec alebo do Košíc. „Niekedy sú tu aj 500 metrov dlhé kolóny. Je to nebezpečné,“ dodal starosta.

SSC tvrdí, že v minulosti a ani v tomto období neplánuje prestavbu križovatky na okružnú, respektíve na iný typ križovatky. „Pri zmene usporiadania jazdných pruhov, ktoré sa realizovali v rámci našej stavby 'Stavebné a bezpečnostné opatrenia na cestách I. triedy v Prešovskom a Košickom kraji', sme evidovali niekoľko žiadostí, ktoré sa týkali len predmetnej úpravy, nie celkového riešenia na zmenu križovatky,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Lucia Karelová.

Križovatku podľa vlastných slov neeviduje ako nehodovú lokalitu, ani ako kapacitne nedostatočnú, a preto nemá dôvod sa ňou zaoberať. „Predpokladáme, že po ukončení D1 Budimír – Bidovce bude intenzita dopravy v predmetnej križovatke nižšia, hlavne nákladných vozidiel bude menej,“ uzavrela.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo