2019-09-02 02:35:00
Trestný rozkaz
Trestný rozkaz
Zdroj: KR PZ Žilina

Napriek zákazu šoféroval, auto vďaka tomu prepadlo štátu!

2. septembra – Vodič spáchal trestný čin, súd preto rozhodol o prepadnutí vozidla v prospech štátu.

      V poslednom čase napriek reštrikciám zo strany polície sa objavuje množstvo mierne podgurážených, ale aj poriadne opitých vodičov – ale tiež nevodičov. Polícia sa však snaží dostať ich z našich ciest tam, kde si zaslúžia byť.

Policajti zo Žilinského kraja dosiahli, že jeden z tých, čo porušili zákon a dokonca spáchal trestný čin, prišiel o vozidlo.

Zdroj: KR PZ Žilina

      „Týmto trestným rozkazom chceme poukázať na to, že polícia robí všetko preto, aby boli páchatelia trestných činov adekvátne potrestaní. No aj keď polícia a následne prokuratúra spraví v zákonných medziach všetko potrebné – rozhodujuce - posledné slovo má vždy súd,“ napísali z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

      Pre poučenie zverejňujeme trestný rozkaz, v ktorom sa píše prečo súd rozhodol tak, že zabavil vozidlo vinníka, ktoré sa tak stalo majetkom štátu. Kvalita priložených fotografii nemá vplyv na ich opodstatnenosť. Dôležitý je však „preklad“ do zrozumiteľnej reči dôležitého paragrafu – je to § 60 ods. 1 písm. a) = trest prepadnutia veci- súd uloží trest prepadnutia veci, ktorá bola použitá na spáchanie trestného činu !


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Žilina

Komentáre k článku


Stream naživo