2019-08-13 05:55:00
Nové Golfy pre Políciu
Ilustračné foto
Zdroj: Porsche Slovakia

Vodič mal takmer dve promile - narazil do policajného auta

13. augusta – okrem toho Polícia v Žilinskom kraji našla v uplynulom týždni 33 hriešnikov, čo mali „pod čapicou“.

      Opitý vodič v noci na sobotu (10.8.) narazil do policajného auta, ktoré bolo odstavené na Einsteinovej ulici v Bratislave. Na sociálnej sieti o tom informovali bratislavskí krajskí policajti. Nehodou muž spôsobil škodu vo výške takmer 7000 eur.

      Polícia 25-ročnému vodičovi v dychu namerala 1,94 promile alkoholu a po opakovanej dychovej skúške ho eskortovala na príslušné oddelenie.

      V tejto súvislosti polícia apeluje na vodičov, aby pred alebo počas jazdy neužívali alkohol ani iné návykové látky.

Polícia v Žilinskom kraji odhalila minulý týždeň 33 vodičov pod vplyvom alkoholu

      Policajti zaevidovali pod vplyvom alkoholu 16 vodičov motorových vozidiel a 17 vodičov nemotorových vozidiel. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.
      Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel osem nafúkalo nad jedno promile a šesť do jedného promile alkoholu. Jeden vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a jeden vodič spôsobil pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu, doplnila krajská policajná hovorkyňa.

      V piatok (9. 8.) popoludní zastavila policajná hliadka v oravskej obci Novoť vodiča auta značky Volkswagen Golf. „Pri kontrole sa 60-ročný muž podrobil dychovej skúške, ktorou mu policajti namerali 1,39 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,90 promile,“ uviedla Balogová.
      V rovnaký deň pred polnocou upútala pozornosť policajnej hliadky nekoordinovaná jazda vodiča Suzuki Grand Vitara na miestnej komunikácii v obci Stankovany. Podľa Balogovej vodič na znamenie hliadky na zastavenie nereagoval a pokračoval v jazde. Napokon proti nemu policajti použili donucovacie prostriedky. Pri dychovej skúške 57-ročnému vodičovi namerali 0,72 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,50 promile.

      V nedeľu (11. 8.) v ranných hodinách zastavila policajná hliadka medzi obcou Veľké Rovné a Turzovkou vodičku auta značky Volkswagen Passat. „Pri kontrole 56-ročnej žene policajti namerali 0,76 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je 1,58 promile,“ spresnila Balogová.
      Obidvaja vodiči aj vodička čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo