2019-08-06 01:25:00
Železničné priecestie
Železničné priecestie
Zdroj: TASR

Minulý týždeň došlo na priecestiach k trom zrážkam auta s vlakom

Minulý týždeň došlo k trom zrážkam auta s vlakom na železničných priecestiach. Nikto sa pri nich nezranil.

Zrážky v Tatrách a okolí Prievidze však mali za následok odrieknutie niekoľkých vlakov a meškania pri ďalších z nich. TASR o tom informoval hovorca Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Michal Lukáč.

V nedeľu (4. 8.) došlo v Liptovskej Teplej k vykoľajeniu rušňa na výhybke. Z tohto dôvodu bola obojsmerne prerušená doprava v úseku Liptovská Teplá – Ružomberok. Po približne troch hodinách bol daný súhlas na jazdu vlakov po jednej traťovej koľaji obmedzenou rýchlosťou v oboch smeroch. "Práce na odstránení škôd pokračovali aj počas pondelka. Problémy na hlavnej trati si v podobe meškania odnieslo až 36 vlakov osobnej dopravy," priblížil Lukáč.

Počas uplynulého týždňa došlo vo Varíne k strhnutiu zberača rušňa. Príčinou bol roztrhnutý nadstavec kotvenia trolejového drôtu na druhej staničnej koľaji na trakčnej podpere. "Následky na železničnej infraštruktúre boli značné - roztrhnuté trolejové vešiaky, odtrhnuté bočné držiaky a roztrhnuté kotviace lano. Udalosť si vyžiadala dočasné zastavenie premávky v celej stanici," podotkol Lukáč.

Minulý týždeň bola na trati Košice – Krásna nad Hornádom nahlásená osoba, ktorá chcela spáchať samovraždu. Polícia skontrolovala trať, osobu následne zadržali vo vestibule staničnej budovy Košice. V Bratislave, v lokalite Vinohrady, sa pohybovalo v uplynulých dňoch v blízkosti železničnej trate asi šesť osôb, ktoré hádzali do rušňa pneumatiky. Polícia podľa Lukáča miesto skontrolovala, tieto osoby sa tam však už nenachádzali.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo