2019-08-03 02:55:00
Nehoda Nitra - Vráble
Nehoda Nitra - Vráble
Zdroj: KR PZ Nitra

Nebezpečne predbiehal v protismere, zrážku neprežil

3. augusta – Pri dopravnej nehode neďaleko Nitry zomrel mladý vodič.

      Jeden ľudský život si vyžiadala piatková dopravná nehoda na ceste I/51 z Nitry do mesta Vráble, ktorú vyšetruje nitrianska dopravná polícia. Pri predbiehaní viacerých vozidiel sa 23-ročný vodič na aute Audi A6 čelne zrazil s protiidúcim vozidlom Škoda Octavia.

      „Vodič Audi zrážku neprežil, v Octavii sa ťažko zranili dve osoby, ktoré previezli do nitrianskej nemocnice,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Zdroj: KR PZ Nitra

Na nej sa objavilo aj veľmi veľa komentárov k podobnej jazde množstva vodičov, ktorí nerešpektujú dopravné značenie na tejto ceste. Je na nej mnoho úsekov s plnou čiarou, alebo zákaz predbiehania a maximálna rýchlosť 70 km/h.

Mnoho vodičov to ale nedodržiava. Cestu často využívajú kamióny, neraz je na nej permanentná zápcha. Objavuje sa pomerne veľa nehôd. Pravdou však je, že hoci je to cesta prvej triedy, je vo veľmi zlom stave. Je nielen úzka, plná zákrut, stúpaní a klesaní, ale aj jej povrch je plný nerovných úsekov. Tu sa jasne prejavuje stav vozovky na (ne)bezpečnosti danej trasy.

Zdroj: KR PZ Nitra

Pri Trenčianskej Turnej sa prevrátil kamión, vodič skončil v nemocnici

        Trenčianski hasiči vo štvrtok pred jednou hodinou v noci zasahovali pri dopravnej nehode kamióna s návesom na ceste II/507 v katastri obce Trenčianska Turná v Trenčianskom okrese.

      Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Marián Petrík, havarovaný kamión bol prevrátený na vozovke, z poškodenej nádrže vytekalo väčšie množstvo prevádzkovej kvapaliny.

Zdroj: HaZZ Trenčín

      „Hasiči pomohli zranenému vodičovi pri vychádzaní z kabíny kamióna a následne mu poskytli predlekársku prvú pomoc. Súčasne na havarovanom vozidle vykonali protipožiarne opatrenia a miesto úniku pohonných hmôt posypali absorpčnou látkou. Po príchode posádky záchrannej zdravotnej služby si zranenú osobu prevzali zdravotníci, ktorí ju previezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ doplnil Petrík.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo