2019-08-01 05:50:00
Nehoda Turňa nad Bodvou
Nehoda Turňa nad Bodvou
Zdroj: KR PZ Košice

Nadrogovaný vodič nedal prednosť, zabil štyroch ľudí

1. augusta – Mladý šofér si pri Turni nad Bodovu zabil rodinu aj dvoch cudzích ľudí.

Pôvodne sa predpokladalo, že to bola nepozornosť mladého, iba 20 ročného vodiča z okresu Košice-okolie, ktorý podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania nedal 13. júla v katastri obce Turňa nad Bodvou prednosť protiidúcemu vozidlu.

Pri čelnej zrážke dvoch áut prišli o život štyria ľudia, ďalší traja utrpeli ťažké zranenia. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Zdroj: KR PZ Košice

Ján bol v osudný deň za volantom vozidla VW Golf. Jazdil v smere od obce Drienovec. Pri odbočovaní z hlavnej cesty na vedľajšiu, smerom do Turne nad Bodvou, nedal podľa doterajšieho vyšetrovania prednosť v jazde. Čelne sa zrazil s vozidlom Alfa Romeo, v ktorom sedeli Albert (†51) a Eva (†59). Smerovali za prácou do Košíc. Kam už neprišli. Ich zranenia boli natoľko vážne, že boli na mieste mŕtvi. Výsledok pitvy v súvislosti s požitím alkoholických nápojov nebohého 51-ročného vodiča z okresu Rožňava bol podľa Ivanovej negatívny.

Zdroj: KR PZ Košice

Teraz sa ukázalo, že príčinou nehody nebola zrejme iba nepozornosť mladého vodiča, ale niečo iné. Špecializované zdravotnícke pracovisko zistilo v jeho krvi prítomnosť metamfetamínu (pervitínu), amfetamínu a benzodiazepínov, teda omamných a psychotropných látok, ktoré sú schopné ovplyvniť psychiku. 20-ročný vodič teda bol pod vplyvom drog! Hazard sa mladíkovi nevyplatil.

Sám utrpel ťažké zranenia, no horšie dopadli jeho spolucestujúci! Spolu s ním boli v aute aj jeho najbližší. Zaplatili najvyššiu cenu. Domov sa už nikdy nevrátia otec Ján (†52) a sestra Melinda (†26). Prežila iba 47-ročná mama Helena, ktorú museli po nehode oživovať. Ďalším pasažierom v aute bol 31-ročný Vladimír. Má zlomené rebrá, plece a rameno. Previezli ho vo vážnom stave do nemocnice v Košiciach.

Zdroj: KR PZ Košice

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach-okolí začal bezprostredne po dopravnej nehode trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Na základe výsledkov toxikologického vyšetrenia a podľa výsledkov znaleckého skúmania, na ktoré polícia ešte čaká, dôjde aj k zmene právnej kvalifikácie s prísnejšou trestnou sadzbou,“ dodala.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, red., minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo