2019-07-31 06:20:00
Nehoda D1
Nehoda D1
Zdroj: KR PZ Trnava

Pondelková nehoda na D1 ešte stále komplikuje a obmedzuje dopravu

31. júla – Nehoda na diaľnici D1 bola jedna z tých horších v poslednom čase.

      Najprv sa objavila lakonická správa polície na sociálnej sieti: „Pre závažnú nehodu pri Červeníku na diaľnici D1 je v km 68,500, asi 500 m pred odbočkou na Hlohovec prejazdný len jeden jazdný pruh v smere na Bratislavu. V opačnom smere na Piešťany je diaľnica neprejazdná. Zasahovali záchranári aj vrtuľníky.

      Podľa prvotných informácií mal podľa polície vodič na kamióne prejsť cez stredové zvodidlá, kde došlo k zrážke s ďalšími autami. Polícia žiadala vodičov, aby na presun využili iné trasy.

Zdroj: PZ SR

      Potom sa objavili ďalšie podrobnosti: nehoda na D1 pri Červeníku si vyžiadala troch zranených. Potvrdil to Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Pôvodné informácie od hasičov hovorili o 12 zranených.

      Nehodu podľa jeho slov nahlásili o 14.14 h. Na mieste nehody ošetrili záchranári 16-ročné dievča, ktoré vrtuľníkom previezli do bratislavskej detskej nemocnice. Do Trenčína prevážali letecky ďalšiu ženu so zranením brucha. Vodiča kamiónu podľa jeho slov previezli sanitkou do Trnavy na urgentný príjem s poranením krížov a brucha.

      Zábery z nehody boli ako scéna z katastrofického filmu:

Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: Facebook/Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE

      Ešte včera popoludní bola diaľnica prejazdná iba čiastočne. Na D1 v smere na Piešťany bol po nehode naďalej prejazdný len jeden jazdný pruh. Polícia naďalej vyšetruje príčiny a okolnosti nehody, ktorá v pondelok 29. júla zablokovala na niekoľko hodín dopravu na diaľnici D1 pri Červeníku. „Pri jazde uvedeným úsekom žiadame vodičov, aby zvýšili opatrnosť a zbytočne nevytvárali kolízne situácie,“ vyzvala vodičov hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.
      Ku kolízii troch vozidiel došlo v pondelok krátko po 14.00 h, približne 500 metrov od križovatky na Hlohovec na diaľnici D1 v smere na Trnavu. Vodič auta Fiat Ducato, ktorý išiel za kamiónom v pravom jazdnom pruhu, chcel pravdepodobne predísť kamión a v ľavom jazdnom pruhu si nevšimol prichádzajúci Peugeot 406. Vodič kamióna s rakúskym evidenčným číslom sa pokúsil zareagovať na vzniknutú situáciu, ale vzhľadom na plne naložený náklad ho vynieslo do stredových betónových zvodidiel, ktoré prerazil. V opačnom smere na Piešťany došlo vzápätí k zrážke s ďalšími vozidlami, opísala priebeh nehody Linkešová.
      Pri nehode utrpeli vážnejšie zranenia 16-ročná spolujazdkyňa, 43-ročná žena a vodič kamióna. Všetky zranené osoby previezli do okolitých nemocníc. Polícia pri nehode alkohol u vodičov nezistila. Materiálne škody boli predbežne odhadnuté na 40 000 eur. „Pri nehode bola poškodená aj palivová nádrž, z ktorej vytieklo niekoľko litrov nafty do okolia. Tieto škody zatiaľ vyčíslené neboli,“ uviedla Linkešová.

Zdroj: Facebook/Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE
Zdroj: HaZZ

      V letných mesiacoch vzrastá počet dopravných nehôd z nepozornosti a nesústredenosti vodičov. Teplo vplýva na ľudí, výsledkom bývajú neraz fatálne nehody. Tentoraz sa to obišlo bez strát na životoch, ale ani zranenia osôb nie sú nič príjemné. Najmä ak máte naplánovanú dovolenku, tešíte sa na oddych a zmarí vám to (celkom zbytočná) dopravná nehoda.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, red., minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo