2019-07-29 06:00:00
Nehoda Trnava
Nehoda Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava

Katastrofálny týždeň na cestách: alkohol, nehody, zranenia, smrť

29. júla – Podnapitý Trnavčan narazil najprv do auta, potom do obchodu a utiekol.

      Trnavčan v noci so stredy na štvrtok pod vplyvom alkoholu narazil najskôr do zaparkovaného auta, potom nabúral do budovy potravín, kde poškodil výklad, mrežu a fasádu polyfunkčnej budovy a následne z miesta nehody odišiel. Trnavskí policajti však zakrátko 56-ročného vodiča osobného auta vypátrali a podrobili dychovej skúške. Šoférovi, ktorý predbežne narobil škodu za 2500 eur, v dychu namerali 0,93 mg/l a neskôr 0,83 mg/l alkoholu. Informovala o tom polícia.

Zdroj: KR PZ Trnava

            „Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Muž je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodičovi môže hroziť za jazdu pod vplyvom alkoholu nad jedno promile strata slobody až na 1 rok,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Motocyklista sa ťažko zranil pri zrážke s diviakom, zviera uhynulo

      Polícia v Lučenci objasňuje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v pondelok (22. 7.) v noci. Po zrážke s diviakom sa ťažko zranil 41-ročný motocyklista. Utrpel komplikovanú zlomeninu predkolenia. Šesťdesiatkilogramový diviak na mieste uhynul. Informovala o tom v stredu banskobystrická polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

      „Pred obcou Trebeľovce motorkárovi z ľavej strany cesty náhle vybehol do cesty diviak. Došlo k zrážke, ktorej už motorkár nemohol zabrániť. Prevenciou pred podobnými nehodami je znížiť rýchlosť na miestach, kde dopravné značenie upozorňuje na zvýšený výskyt zveri, najmä počas ranných a večerných hodín,“ pripomínajú policajti.
      „Zrážka so zvieraťom, ako v tomto prípade, spadá do kategórie nehôd nezavinených vodičom. Ak by sa aj pri nehode nezranil, nehrozí mu žiadna sankcia, ak privolá políciu. Naopak, v prípade nenahlásenia takej udalosti poruší ustanovenia povinností vodiča pri dopravnej nehode alebo škodovej udalosti a môže mu byť uložená pokuta,“ upozorňuje polícia.

Po zrážke s kamiónom prišiel o život 30-ročný muž

      Stalo sa to v sobotu ráno v obci Pavlovce nad Uhom v okrese Michalovce. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach o tom informovalo na sociálnej sieti.
      „Muž postával na krajnici mimo priechodu pre chodcov, pričom náhle vstúpil do jazdnej dráhy blížiacemu sa kamiónu. Vodič už kamión nedokázal zastaviť, na mieste bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ uvádza polícia s tým, že chodec podľahol zraneniam pri ošetrovaní v záchranke.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, red., minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo