2019-07-21 02:00:00
Obchádzka Einsteinova - Most
Obchádzka Einsteinova - Most SNP
Zdroj: Hl. mesto Bratislava

V Bratislave pribudne od pondelka ďalšia obchádzka

21. júla – Zajtra sa začne dopravná uzávera nájazdovej vetvy Einsteinova – Most SNP smer centrum.

Dôvodom je oprava poškodeného krytu vozovky v celej šírke komunikácie. Oprava v rozsahu 2401 m² bude spočívať v odfrézovaní asfaltovej vrstvy vozovky a položení nového asfaltového krytu.

Preto bude od pondelka 22.07.2019 do nedele 28.07.2019 uzavretá nájazdová vetva z Einsteinovej v smere od Prístavného mosta na most SNP smer centrum mesta.

Motoristi, využite ako obchádzkovú trasu v smere do centra odbočku z Einsteinovej na Panónsku cestu smer Petržalka Dvory, potom zjazd na Einsteinovu smer Prístavný most/Žilina a potom ďalšie pravé odbočenie na most SNP smer centrum. Dobre to vidno na pripojenom obrázku:

Zdroj: Hl. mesto Bratislava

Magistrát hlavného mesta SR Bratislava sa motoristom aj chodcom ospravedlňuje za dočasné zníženie komfortu cestujúcich z petržalskej strany Dunaja do centra mesta. Obchádzková trasa bude na mieste vyznačená dopravným značením v podobe čiernej šípky na žltom pozadí. Prosíme vás aj v mene hlavného mesta o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť počas jazdy v danom úseku.

Dotknuté linky MHD budú presmerované nasledovne:

Linky č. 50 a N80 smerom na Most SNP po výjazde na Einsteinovu priamo, vpravo výjazdom na Panónsku cestu smer Petržalka, vpravo zjazdom na Einsteinovu a opätovným pravým odbočením výjazdom na Panónsku cestu smer Most SNP kde sa od zastávky „Zochova“ a „Most SNP“ napoja na svoju stálu trasu.

Linka č. 92 v prípade neprejazdnosti zjazdovej rampy z Panónskej cesty na Einsteinovu ulicu vykonať obrat pod Mostom SNP bez obsluhy zastávok a od zastávky Einsteinova sa vodiči napoja na svoju stálu trasu.

Názor redakcie: Otázkou je, či si rozsah opravy vyžaduje naozaj také dlhé zatvorenie spomínaného úseku a či by sa to nedalo stihnúť v priebehu predĺženého víkendu – aj s prácou v noci, ako je to bežné v motoristicky vyspelých krajinách. Začiatok napríklad vo štvrtok v noci a non-stop práca do nedeľného (po)poludnia by mali na takýto rozsah prác stačiť. Technológia opravy totiž nevyžaduje dlhé prestoje a po odfrézovaní vrchnej vrstvy sa aj po položení výstužnej mriežky, nanesení penetračnej vrstvy môže nanášať nový asfaltový kryt.

Lenže... V noci asi cestári robiť nemôžu pre dodržiavanie bezpečnosti práce a príplatky, ktoré sa ešte zvyšujú počas víkendu. Takže zasa ide, ako vždy, o peniaze až na prvom mieste?

Väčšinou dávame ako príklad západné krajiny – tu by sa stačilo inšpirovať na príklade, ako dokázali vyasfaltovať oveľa väčšiu plochu v Moskve – za jeden deň. Nemožné? Nuž a predsa! Nefrézovali síce povrch, iba kládli nový koberec, ale plocha bola niekoľkonásobná...

 


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: Hl. mesto SR Bratislava

Komentáre k článku


Stream naživo