2019-07-16 02:05:00
Nehoda cyklista a motorkár
Nehoda cyklista a motorkár
Zdroj: KR PZ Trnava

Motocyklista sa zrazil s cyklistom, ten nakoniec podľahol zraneniam

16. júla – Po nehode v Piešťanoch zomrel 55-ročný cyklista.

      Nehoda medzi cyklistom a motocyklistom sa v nedeľu (14.7.) skončila tragicky, ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

      Vo večerných hodinách vošiel 55-ročný cyklista z chodníka na priechod pre chodcov. „Na priechode spadol z bicykla a vzápätí došlo k zrážke s vodičom motocykla. Cyklista utrpel pri nehode zlomeninu nohy a podľa predbežnej lekárskej správy mal ťažké zranenia.

Zdroj: KR PZ Trnava

      Mladý, 18-ročný vodič motocykla sa pri nehode nezranil a polícia alkohol u neho nezistila,“ uviedla Linkešová. Cyklista v nemocnici zraneniam podľahol. Podľa prvotných informácií mal práve on zaviniť nehodu. Polícia toxikologickým skúmaním zisťuje, či v tomto prípade zohral úlohu aj alkohol.

Zdroj: KR PZ Trnava

      Polícia upozorňuje cyklistov, že jazdiť po chodníku a prechádzať cez priechod pre chodcov na bicykli zákon cyklistom neumožňuje. „Ak cyklisti náhle vojdú na bicykli na priechod pre chodcov alebo sa nachádzajú na priechode pre cyklistov, vodiči nestihnú včas zareagovať. Hoci na priechodoch pre cyklistov nemusia z bicykla zosadnúť, nemajú cyklisti absolútnu prednosť pred autami,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa.

      Ako ďalej dodala, cyklisti by nemali zabúdať, že pri vychádzaní na cestu z miesta mimo cesty alebo pri opätovnom vjazde z okraja je cyklista povinný dať prednosť v jazde vozidlám idúcim po ceste.

AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo