2019-03-05 06:45:00
Nehoda Batovce
Nehoda Batovce
Zdroj: KR PZ Nitra

Dve nehody za dva dni – štyria ťažko zranení

5. marca – Pri dopravnej nehode sa ťažko zranila 17-ročná spolujazdkyňa, traja po čelnej zrážke.

      Levickí policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, pri ktorej sa vážne zranilo 17-ročné dievča. Nehoda sa stala v nedeľu o 13.20 h medzi obcami Bátovce a Bohunice v okrese Levice. Podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej 25-ročný vodič Fordu Fiesta pravdepodobne pri prejazde pravotočivej zákruty dostal šmyk. Vozidlo zišlo z cesty, kde narazilo do svahu a viackrát sa prevrátilo. Spolujazdkyňa utrpela pri nehode zranenia chrbtice, z ktorých sa bude podľa predbežnej lekárskej správy liečiť viac ako šesť týždňov.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

      Alkohol v dychu vodiča policajti nezistili. Na vozidle vznikla pri nehode škoda za vyše 3000 eur. Okolnosti i miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania levickej polície. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Nitre vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Ranná nehoda pri Prievidzi si vyžiadala troch ťažko zranených

      Troch ťažko zranených ľudí si vyžiadala čelná zrážka, ku ktorej došlo v pondelok (4.3.) približne o 6.30 h na ceste I/9 medzi Prievidzou a Handlovou. Nehodu vyšetruje polícia, ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      „Tridsaťpäťročný Peter z Prievidze na vozidle Toyota Corola jazdil po ceste I/9 smerom z Handlovej do Prievidze. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel cez dva jazdné pruhy do protismernej časti vozovky, kde narazil do zvodidiel. Po náraze Toyotu odhodilo späť do jazdného pruhu, kde v tom čase jazdil 39-ročný Richard z okresu Prievidza na vozidle Hyundai i20 a došlo k čelnej zrážke,“ opísala Antalová.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Ťažké zranenia utrpeli obaja vodiči, taktiisto sa ťažko zranil aj 35-ročný spolujazdec z Toyoty. Dopravní policajti u vodiča Hyundai alkohol nezistili. Vodičovi Toyoty bola odobratá krv v nemocnici. Škodu predbežne vyčíslili asi na 20 000 eur. „Vec si prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Prievidze, ktorý začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ dodala policajná hovorkyňa.

Hliadky dopravnej polície na 05.03.2019


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo