2017-08-06 03:20:00
Oprava Mosta SNP
Oprava Mosta SNP

Obmedzenia, obmedzenia a znova obmedzenia v doprave

6. augusta – Vodiči musia mať v lete božskú trpezlivosť pre obchádzky, uzávery, opravy a rekonštrukcie.

Tunel Branisko je do pondelka 7. augusta do 08:00 neprejazdný pre vozidlá nad 3,5 tony. Ako informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová, súčasný havarijný stav cemento-betónového krytu vozovky pred východným portálom tunela Branisko si vyžaduje dočasné dopravné obmedzenia. Okrem vylúčenia dopravy nad 3,5 tony platí do pondelka aj zníženie maximálnej povolenej rýchlosti na 40 kilometrov za hodinu. Obchádzková trasa vedie po ceste I/18.

V Bratislave sa v tomto týždni začala druhá etapa obnovy vozovky na Moste SNP. V nej sa budú opravovať vnútorné jazdné pruhy v oboch smeroch, doprava je tak vedená cez obnovené vonkajšie jazdné pruhy. „1.8. sa ukončili práce na vonkajších jazdných pruhoch a aktuálne začíname s odfrézovaním vozovky na uzavretých vnútorných pruhoch. Oprava vozovky ide tak podľa plánu a verím, že začiatkom septembra budeme mať novú a kvalitnú vozovku,“ skonštatoval primátor Ivo Nesrovnal. Počas prác sú z povrchu oceľovej mostovky odstránené pôvodné asfaltové a izolačné vrstvy a po dočistení sa na ňu kladú vrstvy liateho asfaltu.
Hlavné mesto začalo opravovať vozovku na Moste SNP 3. júla. Doprava je počas celej opravy obmedzená len čiastočne. Most je prejazdný v každom smere, jeden jazdný pruh do Petržalky a jeden jazdný pruh z Petržalky v smere do centra mesta. Obdobie rekonštrukcie bolo vybrané zámerne, vychádza z nižšej frekvencie dopravy v prázdninovom období. Opravu v hodnote 1,5 milióna eur realizuje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.

Pre obnovu električkovej trate na Špitálskej ulici v hlavnom meste SR Bratislave uzavrú od pondelka 7. augusta aj prejazd križovatkou Ulica 29. augusta-Špitálska ulica. Dotkne sa to aj mestskej hromadnej dopravy, konkrétne liniek 212, 202, N61 a N72 . Dopravný podnik Bratislava o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke s tým, že predpokladaný termín ukončenia obmedzenia je 15. september. S obnovou električkovej trate na Špitálskej začali 1. augusta, pre stavebné práce sú v súčasnosti presmerované električkové linky 3, 4 a 9 obojsmerne. Trať opravujú v úseku od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova - Americké nám. – Špitálska. Zhotoviteľom stavby vo výške 2 532 067 eur bez DPH je spoločnosť EUROVIA SK, a. s.. DPB odhaduje práce na celej trati na Špitálskej ulici na tri mesiace.

Pre uzávierku prejazdu križovatkou Ulica 29. augusta-Špitálska ulica bude v zmenenom režime jaziť aj linka 212 a 202. Podrobnosti, ako aj rozpisy jázd spolu s linkami N61 a N72 zverejňuje DPB na svojej oficiálnej webovej stránke.

 

Komentáre k článku


Stream naživo