2021-07-02 11:00:00
Zbesilé pneumatiky a ich
Zbesilé pneumatiky a ich útok na pikap
Zdroj: grab reddit

VIDEO: Neuveríte, čo spraví s veľkým pikapom koleso letiace z kamióna

Boli ste už niekedy pri defekte pneumatiky kamiónu. Verte, nie je to príjemný zážitok.

 

Často končí aj poistnými udalosťami. Už len tá rana človekom pekne otrasie, nieto následky „šlus“ defektu práve idúceho ťahača.

V tomto prípade ale o defekt nešlo. I keď možno napísať, že defektná bola celá situácia. Video, ktoré je už staršieho dáta, dobre dokumentuje, akú silu má uvoľnené koleso nákladného automobilu. Nezdá sa pritom, že by išlo o kolesá práve uvoľnené z nápravy. Skôr to pôsobí, akoby zleteli z nákladnej plochy a vybrali sa na cestu po svojej osi.

A zamierili rovno k zaparkovanému pikapu, ku ktorému práve pristúpil jeho držiteľ. Sadol za volant a kolesá zaútočili. Prvé trafilo nárazník, svelto a kapotu vozidla. Náraz bol taký silný, že aktivoval oba predné airbagy v aute a poriadne dochrámal predok Navary. Tá so svojimi dvomi tonami a pevným rámom rozhodne nepatrí medzi malé autá, no beztak má prednú časť postavenú tak, aby nárazy pohlcovala a nie im odolávala. Z tohto pohľadu je potom zaujímavejší zásah druhým kolesom. To zaútočilo v momente, keď chcel vodič vystúpiť z automobilu. Vidieť ako sa tesne pred nárazom stretlo s inou prekážkou a tá ho vymrštila vysoko do vzduchu. Náraz bol taký silný, že kompletne prehol strechu auta. A keď už to vyzerá, že je po všetkom, koleso sa vráti na scénu a pokúsi sa definitívne skoncovať s vodičom. On si to v prvom okamihu sotva všimne. Tomu sa povie nezvratný osud?

Vyzerá to tak, že udalosť sa odohrala v Číne.  Video je už staršieho dáta, podľa všetkého platí čas a rok v hornom rohu. Opäť sa ale objavilo na Reddite a opäť vzbudilo pozornosť užívateľov internetu. Tu je: 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: reddit

Komentáre k článku


Stream naživo