2020-10-03 12:00:00
Robert Kubica na Nordschleife
Robert Kubica na Nordschleife
Zdroj: kolaz jh

VIDEO Robert Kubica a M4 na Nordschleife: To je neuveriteľný pohľad

Že sú pretekári F1 úplne inde, to netreba výrazne dokazovať. Ale vidieť to z pozície spolujazdca je výnimočné.

Robert Kubica je jedno z najvýraznejších mien F1 za ostatné roky. Aj napriek tomu, že má za sebou len jedno víťazstvo. Vždy bol považovaný za mimoriadne rýchleho a talentovaného pretekára a po dlhej pauze spôsobenej otrasnou nehodou sa opäť vrátil do pretekárskych áut a vo finále aj do pretekov F1 minulý rok. Mal však v rukách najpomalšie auto, preto bol aj jeden bod v celkovom poradí slušným výkonom. Tento rok je súčasťou tímu Alfa Romeo ako testovací pilot a zároveň jazdí DTM za BMW Orlean Team Art. Za svoju kariéru v F1 stál na pódiu dvanásťkrát a raz vyhral. Pritom nikdy nesedel v tom najrýchlejšom aute, a keď mal v rukách zmluvu s Ferrari, všetko stopla spomínaná nehoda v rely. 

Dnes si môžete pozrieť video, v ktorom zobral na okruh pod hradom Nurburg upravenú M4. V úvode videa hovorí, že jednoducho prišiel a spýtal sa, či si môže na danom aute zajazdiť. A tak doň sadol a na sedadlo spolujazdca sa usadil známy youtuber Misha Charoudin, ktorý má z Nurburgringu nemalé skúsenosti a aj na ňom aktívne pretekal. 

Napriek tomu mu jazda Roberta Kubicu vyrazila dych rovnako ako vyrazí vám. Video určite stojí za pozretie. Obzvlášť, keď si všimnete v akej pohode Kubica dané rýchlosti dosahoval. A pritom auto piští, skučí, búcha a kričí... Ako sám hovorí, keď raz vyskúšate F1, je len veľmi málo veci, ktoré vás dokážu uspokojiť, no Nurburgring je jednou z nich. Tak si to pozrite, video stojí za to. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo