2019-06-09 11:35:00
Bizon Track Show 2019
Bizon Track Show 2019
Zdroj: bizonagro.org

VIDEO: Bizon Track Show sú výnimočné preteky traktorov v Rusku

Nič podobné nikde inde neexistuje. Ruská rely traktorov je neskutočná záležitosť.

Na našej stránke sme vám už ukázali „lietajúce traktory“. Nejde o žiadnu náhradu lietajúceho auta. To si iba fanúšikovia adrenalínu a motoristických pretekov v Rusku pred rokmi povedali – čo tak skúsiť preteky traktorov?

Lenže to nie je ani v presnosti orby, ani v rýchlosti, ako čo najskôr poorať pridelený lán poľa. Odvážni muži na bláznivých strojoch predvádzajú svoje umenie za volantom traktora na trati, ktorá pripomína motokrosovú. S tým rozdielom, že nechýba „bahnisko – teda úsek plný vody, blata, kde sa pri nesprávnom štýle, či spôsobe jazdy dá pohodlne „utopiť“ celý traktor.

Zdroj: media.club4x4.ru

Preteky majú už roky názov Bizon Track Show a konajú sa v Rostove na Done. Traktoristi z celej krajiny si prišli zmerať sily už po sedemnástykrát. Tento rok sa pokúsilo vyhrať hlavnú cenu – traktor Zetor, 33 odvážnych a odhodlaných pretekárov. Pustili sa neohrozene zdolávať trať plnú prachu a bahna. No tiež rôznych nástrah.

Momenty to boli dramatické. V jednej z jázd nezvládol jeden z vodičov svoju „mašinu“ a po prejazde bahenným kúpeľom do skupiny fotografov, ktorí stáli pomerne blízko v snahe priniesť tie najkorenistejšie zábery. Takmer sa im to stalo osudným. Našťastie sa to obišlo síce s drobnými zraneniami, ale inak bez následkov na zdraví. Odniesla si to len technika.

Zdroj: donday.ru
Zdroj: rostovgazeta.ru

Súčasťou podujatia, kde je množstvo rozjázd, z ktorých sa postupuje ďalej, boli aj preteky motokrosových a autokrosových nádejí ruského motoristického športu, vystúpenie (v Rusku) známeho speváka s pristátím vrtuľníka, ktorý trocha „poupratoval“ slnečníky, aj kempingové stoličky a stolíky...

Víťaz pretekov, pri ktorých upravené stroje uháňajú až stokilometrovou rýchlosťou, vyhral tento rok Vjačeslav Mironov z moskovskej oblasti. Dostal nový traktor Zetor. Slávne traktory z Brna sa v Rusku montujú z dovezených sád v meste Kovrov, 250 kilometrov východne od Moskvy.

No a vy, ktorým nie je ruský jazdy cudzí, ešte raz pár zaujímavých momentov – aj s komentárom organizátorov...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo