2019-03-10 14:15:00
Mercedes-Benz Trieda G
Mercedes-Benz Trieda G
Zdroj: mercedes-benz

VIDEO: Mercedes-Benz Triedy G je silnejší ako gravitácia. Dôkazom má byť video.

Mercedes-Benz má v ponuke už 40 rokov legendárnu triedu G. Schopnosti najnovšej generácie podporuje netradične.

Pripravil na prvý pohľad celkom náročný kaskadérsky kúsok, v ktorom sa snaží dokázať, ako dáva G-éčko zbohom gravitácii.

Nuž, video je to naozaj pekné. Zhruba 50 sekúnd máte pocit, že tento Off-road naozaj popiera zákony fyziky, keď jazdí po úbočí priehradného múru priehrady Punta Negra Dam v Argentíne.

Prečo sa Mercedes rozhodol pustiť svoj Mercedes G350d na zvažujúci sa okraj priehrady a zavrieť do kabíny nebojácneho kaskadéra? „Lebo to dokáže“ zaznelo z automobilky. No jasné, že to dokázal. V dosť veľkom bočnom náklone jazdilo „Géčko“ po 101 metra vysokej stene priehrady bez jediného náznaku prevrátenia.

Zdroj: mercedes-benz
Zdroj: mercedes-benz

Na tom nie je ale nič čudné. Trieda G sa totiž pýši stabilnou jazdou pri bočnom náklone až 70%. Po prepočítaní to znamená 33,75 stupňový náklon auta od zvislej osi. Nuž a práve túto schopnosť sa Mercedes rozhodol bez obáv o prevrátenie auta predviesť v reálnych podmienkach. Pozrite si video:

Celé to má pár ale – filmári pri nakrúcaní celého spotu nechceli riskovať stratu auta a zapojili do akcie množstvo podporných prostriedkov. Predsa len, čo keby... Takže ak budete niekedy potrebovať prejsť sa so svojim „Géčkom“ po úbočí priehrady, neprekračujte náklon 30°.

Lepšie je mať rezervu a istotu. Lebo ak ste si to nevšimli, malými písmenkami je vo videu pri spodnom okraji obrazu upozornenie, že podobné kúsky by ste nemali skúšať na vlastnej koži. Prečo? Nuž, pozrite sa, ako vznikal reklamný spot – a pochopíte...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo