2019-02-09 12:45:00
Bager odstraňuje sneh
Bager odstraňuje sneh
Zdroj: Paul Barber, Instagram

VIDEO: Ako odstrániť sneh z auta? Najlepšie bagrom!

Nejde o žiadny žart, ani slovnú hračku. Bager je naozaj najlepší. S miernou úpravou...

Presnejšie s turbínou. Tak – a teraz už tomu vôbec nerozumiete? Nuž, nie je príjemné, keď nemáte garáž, každý deň čistiť auto od snehu. Samozrejme v prípade, že denno-denne sneží. To vás znechutí v prípade, ak máte jedno auto. Lenže čo ak ich máte niekoľko (desiatok) a každú chvíľu nasneží?

Pomôže bager s turbínou. Je to síce na prvý pohľad nezmysel, ale, nechajte sa prekvapiť výsledkom toho riešenia. Lebo aj keď kombinácia slov sneh, bager a turbína nedáva veľký zmysel, keď to všetko správne dáte dohromady, vznikne stroj, ktorý výrazne uľahčí prácu, akou je odstraňovanie snehu z áut. Naschvál je to množné číslo, lebo pre jedno auto sa neoplatí.

Dáva to zmysel napríklad vtedy, ak máte autobazár a v ňom niekoľko desiatok jazdených áut. Chcete, aby sa biznis nezastavil ani v zime – preto musia byť autá viditeľné. Pod nánosom kopy snehu si ich zákazníci neprídu prezrieť a vybrať.

Preto vznikol nápad, ako čo najrýchlejšie a najefektívnejšie odstrániť sneh z áut. Ak sa u vás premelie  každý týždeň napríklad tisíc áut, metlička a škrabka by vás omrzeli veľmi, naozaj veľmi rýchlo. V USA, v štáte New York, vymysleli v State Line Auto Auction zaujímavý zlepšovák.

Celé je to geniálne jednoduché. Na ramene bagra sú namiesto lyžice dve turbíny, aké sa používajú napríklad pri veľkom upratovaní opadaného lístia. Sneh z áut tak celkom jednoducho sfúknu.
Môže sa vám to zdať prehnané. Paul Barber, ktorý zverejnil toto video zhruba pred troma týždňami na Instagrame tvrdí, že je to veľmi praktické riešenie. Pritom vôbec nie je drahé, hlavne ak máte na predajnej ploche zhruba sedem tisíc áut.

Na otázku, či sa im nepodarilo poškodiť niektoré z áut odpovedal, že za 4 roky používania tejto metódy sa im podarilo poškodiť – odtrhnúť jedno spätné zrkadlo. Je pochopiteľné, že sa snažia o šetrné odstraňovanie snehu (a dokonca aj tenkej vrstvy ľadu, respektíve námrazy), aby autá nepoškodili. Znížilo by im to zisk pri predaji.

Ak sa zamyslíte, či by to nebolo riešenie aj pre vás... asi by bolo lepším riešením mať garáž, alebo aspoň prístrešok. No ak by ste chceli takéto služby ponúkať autobazárom v zime, alebo aj ďalším motoristom za úhradu a v iných častiach roka zasa bagrovať, možno by to stálo za to  - premyslieť si biznis plán...


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: Instagram

Komentáre k článku


Stream naživo