2018-12-26 12:25:00
Tunel Bôrik - nehoda
Tunel Bôrik - nehoda
Zdroj: Polícia SR

VIDEO: Z auta zostal šrot, anjeli strážni sa poriadne zapotili...

Auto vyletelo do vzduchu a vyzeralo to na fatálne následky totálne akčnej nehody.

Je úžasné, keď niekto dostane druhú šancu na život. Ako 44 ročný Bardejovčan pár dní pred Vianocami. Bude ich teda oslavovať dvakrát do roka a tie druhé práve pred najkrajšími sviatkami v roku.

Jazda v noci má svoje úskalia. Hlavne v neznámom teréne, kde nepoznáme detaily dopravného riešenia. Neraz nám nepomôže dopravné značenie, ktoré býva – priznajme si to – často robené „enem pro nás a pro naše dzeci...“ Cudzí vodiči majú problém sa zorientovať, lebo dopravné značky ich neraz viac dezorientujú, ako by im pomohli.

Problémom môže byť aj počasie, keď zafúka dopravné značenie – vodorovné, alebo aj stojace značky. Zdá sa však, že to nebol prípad nehody, ktorá sa udiala pred týždňom, minulý týždeň vo štvrtok (20. decembra). Bola to kombinácia viacerých okolností – no výsledok bol, akoby ho napísal scenárista z Hollywoodu, alebo známeho seriálu Kobra 11.

Zdroj: Polícia SR
Zdroj: Polícia SR

Dejiskom bola diaľnica, hlavným aktérom BMW a jeho vodič. Ráno krátko pred 05:00 h sa stala veľmi zvláštna nehoda, akých nebýva veľa. Osobné auto BMW pred tunelom Bôrik katapultovali zvodidlá do výšky, kde narazilo do vstupného portálu tunela. Po dopade do tunela auto ostalo stáť na kolesách v smere jazdy Vodičovi sa v podstate nič nestalo, iba ho jednorazovo ošetrili. V aute bol sám. Dychová skúška na alkohol bola negatívna.

Celú nehodu nasnímala bezpečnostná kamera pred tunelom, takže si ju môžete pozrieť aj vy. Na podrobnú analýzu bude ešte dosť času. Zdá sa však, že sú možné tri predpokladané scenáre: buď vodič na chvíľu stratil pozornosť pre mikrospánok, alebo sa jeho pozornosť sústredila na mobilný telefón, alebo pre zatiaľ neznámu príčinu neprešiel do priebežného jazdného pruhu, ale zostal v pripájacom, na konci ktorého sú šikmo sklonené zvodidlá, po ktorých vozidlo katapultovalo do výšky.

Jednu z analýz už urobil Tomasz Miroszkin, ktorého pohľad na prípad je na fotkách v galérii. Teraz už video:


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Polícia SR

Komentáre k článku


Stream naživo