2018-10-21 08:25:00
Kamion cez dreveny most
Kamion cez dreveny most
Zdroj: АВТОМАНИЯ

VIDEO: Napriek zákazu vošiel na most, takto dopadol

Ťažký ťahač s návesom a chatrný drevený most – to už na prvý pohľad nie je dobrá kombinácia.

Niektorí vodiči sa správajú, akoby nevedeli čítať dopravné značky. Ak je niekde značka, ktorá  zakazuje veľkým a ťažkým kolosom vjazd, treba to rešpektovať. Lebo veľký a ťažký kamión a malý drevený mostík sa nemôžu „kamarátiť.“

Nasledujúce video vzniklo, ako asi tušíte, v Rusku. V rámci Ruskej federácie v Mordvianskej republike. Že neviete, kde presne sa nachádza? V povodí riek Sure a Mokša.... To sme vám pomohli, však? No nech už je kdekoľvek, dôležité je, čo sa tam udialo.

Tragikomická scéna sa skončila presne tak, ako sa musela. Vodič naloženého kamiónu sa rozhodol prejsť cez drevený most. To by nebolo nič nelegálne. Pred mostom však bola značka, ktorá také niečo zakazovala. Most nebol dimenzovaný na veľkú záťaž a slúžil miestnym na omnoho ľahších povozoch.

Zdroj: АВТОМАНИЯ

Poznáte to príslovie: kto chcem kam, pomôžme mu tam..? Takto to bolo aj  s vodičom, ktorý bol za svoj analfabetický prístup (teda sa tváril, že nevie čítať) náležite potrestaný. Okamžite a na mieste.

Nie, nečakali tam na neho policajti, veď načo by tam aj boli. Vodič dostal príučku na celý život. Možno aj na dva... Ešte šťastie, že došlo len ku škodám na majetku a nikto sa nezranil, alebo neprišiel o život.

Zdroj: АВТОМАНИЯ

Ako už asi tušíte, jazda ťažkého nákladného auta sa skončila podľa predpokladov. Na videu vidno biely ťahač s návesom, ako pomaly prekonáva zvlnený drevený mostík ponad tečúcu riečku. Ťažká súprava pomaly zaťažila chatrnú konštrukciu, ktorá bola v stave odolávať zaťaženiu, aké bývalo ešte v časoch, keď tamojší obyvatelia prekonávali dlhšie vzdialenosti maximálne s pomocou koní.

Najprv to vyzeralo, že obrovská odvaha (škôr prehnaná sebadôvera, či ignorancia) zostane bez trestu. Potom sa to stalo! Ťahač zmizol z dohľadu. Drevená konštrukcia premostenia sa rozpadla doslova na ívery. Nemohla uniesť záťaž, na ktorú nebola skonštruovaná.

Kamión sa ocitol v rieke a približne pätnásť metrov dlhý most skončil ako drevo maximálne tak na kúrenie. Ťažko sa dá zistiť, prečo vodič zvolil práve túto trasu a prečo pokračoval v jazde napriek mizernému premosteniu. Škoda, že ho od jeho šialeného nápadu nikto neodhovoril. Tamojší obyvatelia Mordvianska prišli o jednu z ciest, prepravná firma o auto aj s nákladom. Ponaučenie je jasné: aj keď sa vám nezdá, prečo je niekde zákaz, rešpektujte ho. Inak sa vám to vráti vo váš neprospech viac, ako by ste si kedykoľvek mysleli...


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: АВТОМАНИЯ@Youtube

Komentáre k článku


Stream naživo