2018-10-07 11:55:00
Lada - ako zničiť
Lada - ako zničiť motor
Zdroj: Garaž 54

VIDEO: Ako zničiť motor Lady doslova za každú cenu – kŕmili ju všeličím

Ruskí „nadšenci“ zo známeho videoportálu Garaž 54 prišli opäť s ďalšou neskutočnou skúškou.

O autách Lada a ich motoroch kolujú legendy o tom, čo všetko dokázali „skonzumovať“ a napriek tomu sa nezadreli. Ruskí „youtuberi“ sa rozhodli zájsť až do extrému a pripravili si pre postaršiu Ladu doslova smrtiaci kokteil.

Tento mix všetkého možného mal vyvrátiť povery o nesmrteľnosti klasického motora „starej ruskej školy.“ Zdá sa vám to šialené? Nuž, ruskí „nadšenci“ už predviedli všeličo, namiesto kolies drevené kláty, alebo navarené pružiny – tých bláznivých kreácií už bolo viac ako dosť. Tentoraz sa zamerali namiesto jazdných vlastností na pohon auta.

Zdroj: Garaž 54

Čo by ste tak skúsili naliať do motora, keby ste rozhodli zničiť ho stoj čo stoj? Rusi sa rozhodli použiť ako palivo do motora kolu, vajcia, aj mlieko. Boli presvedčení, že týmto spôsobom dokonale „zabijú“ motor nebohého Žiguli – lebo tak sa pôvodne modely Lada volali.

Motor bol už aj tak na odpis a auto práve čakalo na jeho výmenu. Takže bolo jasné, že sa nejkým „kreatívnym“ spôsobom pokúsia odpraviť ho definitívne do večných lovíšť. Mnoho nápadov, ako motor Lady úplne zničiť navrhli samotní fanúšikovia na YouTube.

Zdroj: Garaž 54

Aby zistili, čo všetko vydržia vnútornosti motora, pripravili pre Ladu rôznorodú ponuku prevádzkových kvapalín, prímesí ale tiež bežných potravín. Vhodných skôr pre konzumovanie doma, ako v garáži. Namiesto motorového oleja dali do motora slnečnicový olej, auto získalo do benzínu prídavnú kalorickú bombu v podobe cukru.

Zdroj: Garaž 54

Do oleja neskôr pridali Pepsicolu, mlieko, saponát na umývanie riadu, soľ, kyselinu citrónovú a na záver ako lahôdku ešte aj pár vajíčok. Ani to nebolo všetko – motor chceli doslova „utopiť“, keď liali vodu priamo do nasávania.

Zdroj: Garaž 54

Toto by neprežil ani žiadny automobil filmového hrdinu Jamesa Bonda so všetkými vymoženosťami techniky a filmovými trikmi. Čo na to ale Lada? Nechcela sa vzdať a bojovala neskutočne urputne. Tam, kde by iní už dávno skončili, Lada ešte stále nepomýšľala na koniec. Zaslúži si uznanie a stand-up potlesk. Keď sme hovorili o neskutočnej výdrži Lady a jej motorov – ako to dopadlo sa pozrite vo videu, ale na tých legendách o nesmrteľnosti asi vážne niečo je...


ZDROJ: gara

Komentáre k článku


Stream naživo