2018-07-29 14:45:00
Vybrzďovač v Anglicku
Vybrzďovač v Anglicku

VIDEO: Vybrzďoval kamión – netušil akú za to dostane odplatu

Kandidát na najväčšiu hlúposť roka si chcel vybaviť účet s vodičom kamiónu, netušil, akú chybu urobil.

Vo Veľkej Británii na diaľnici M18 neďaleko Doncesteru sa odohral tragikomický incident. Hlavným účinkujúcim je biely Renault Mégane a jeho postarší, napriek tomu zjavne životom nepoučený vodič. Zrejme nevedel nič o tom, že vybrzďovať auto nie je iba nebezpečné, ale aj hlúpe.

Doteraz ho asi život nepotrestal dostatočne razantne, inak by takú hlúposť neurobil. Presvedčený svojej pravde sa zaradil pred kamión a snažil sa jeho vodiča „vyučovať“ zo správania na ceste. Neuvedomil si, aké je to nebezpečnú a hlúpu vec robí. Myslel si, že sa poráta s vodičom kamiónu, no obrátilo sa to proti nemu.

Snažiť sa vybrzdiť kamión je od začiatku zlá myšlienka. Tak to bolo aj v tomto prípade, kde svedkom celého incidentu bol objektív palubnej kamery kamiónu. Nevieme, čo tomuto „výchovnému procesu“ v podaní vodiča Renaultu Mégane predchádzalo. Myslíte si, že sa dá takáto hlúposť prekonať ešte väčšou? Možno sa budete čudovať, ale tento muž to dokázal bezprostredne po vybrzďovaní, ktoré sa skončilo podľa predpokladov.

Vodič osobného auta sa počas popoludňajšieho premávky na diaľnici dostal z neznámych príčin do konfliktu s vodičom kamiónu. Čo to bolo, teda k čomu medzi nimi došlo, na videu nevidno. Šofér osobného auta sa ale rozhodol riešiť konflikt vybrzďováním. To je najhoršie riešenie za akýchkoľvek okolností, aké mu mohlo zísť na um. No zrejme nevedel v sebe potlačiť frustráciu a nedokázal sa ovládnuť. Zaradil sa teda pred ťahač a zabrzdil. Ťažký stroj s nákladom dokázal ešte prvýkrát zabrzdiť. Na druhý raz to už ale nezvládol a narazil do zadnej časti Renaultu.

Po nehode obe vozidlá zastavili na krajnici v odstavnom pruhu. Z Renaultu vyskočil rozrušený vodič a začal gestikulovať. Po vodopáde nadávok, výraznej gestikulácii a mávaní rukami zavolal políciu. Chcel oznámiť, že vodič kamiónu nedodržal bezpečnú vzdialenosť a narazil do jeho auta.

Možno by mu to bolo prešlo pred pár rokmi, keď platilo, že vinný je ten, kto má nabúranú prednú časť. Lebo išiel rýchlo a nestihol zabrzdiť. Lenže dnes...? V čase všadeprítomných palubných kamier to bolo zo strany vodiča osobného auta naozaj veľa naivné. Ukázalo sa, že mu to asi poriadne nemyslí. No odplata za svoje správanie ešte len mala prísť.

Keď polícia dorazila na miesto, jej príslušníci zistili, že muž, ktorý svojím správaním ohrozil a obmedzil všetkých vôkl neho, je pod vplyvom alkoholu. Čerešnička na torte tohto prípadu je, že svoje auto, ktoré sa snažil použiť ako zbraň, nemalo povinné zmluvné poistenie.

Tento Brit dlho nemusel čakať na výsledok svojho uvažovania ktoré, ako sa neskôr ukázalo, nebolo čisté a jasné.

Usvedčil sa sám vďaka kamere kamiónu zo spôsobenia dopravnej nehody a policajti zistili dva jeho priestupky: alkohol a nepoistené auto. Takže ten pôvodne „skvelý nápad“, ktorý vznikol v hlave omámenej alkoholom, ho nakoniec príde pekne draho. Nedá sa očakávať, že by mal s jeho počínaním pochopenie ktorýkoľvek sudca v Británii. Zhovievavosť nie je v tomto prípade na mieste – určite si ju nezaslúži. Skôr trest, vďaka ktorému bude mať dostatok času, aby mu podobné myšlienky stihli vyprchať z hlavy...


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo