2018-07-01 14:35:00
Oheň na diaľnici v
Oheň na diaľnici v Lagose

VIDEO: Peklo na diaľnici – ohnivé inferno pohltilo takmer 70 áut

Na diaľnici vybuchla cisterna s benzínom. Následky sú nesmierne.

Nešťastie sa odohralo v piatok počas plnej premávky pri Lagose, najväčšom meste Nigérie. Stalo sa to na diaľnici Lagos – Ibadan. V priebehu okamihu sa jazda autom pre mnohých stala bojom o záchranu života. Boj o holý život sa žiaľ pre niektorých ľudí stal posledným.

Podľa očitých svedkov, ktorí to prežili je dôsledkom výbuchu cisterny pravdepodobne zlyhanie bŕzd nákladného auta. Prevážalo 33 tisíc litrov pohonných látok, keď vyletelo do povetria na moste Otedola Bridge. Táto nehoda s katastrofálnymi následkami si vyžiadala mnoho obetí a zhruba 67 zničených áut. Úrady potvrdili zatiaľ deväť mŕtvych. Obrovské sálavé teplo však znemožnilo znemožnilo dôkladnejšiu prehliadku zničených áut.

Svedkovia popisovali túto skazu ako horor v priamom prenose. Z prevráteného kamióna vraj benzín vytekal priamo na ceste a potom sa rozpútalo ohnivé peklo. „Keď som videl rozliaty benzín na ceste a oheň, rýchlo som vybehol z auta a prebehol na druhú stranu, aby ma oheň nepohltil“ povedal Adewale Adesanya, jeden zo zachránených.

Smútiaci africká krajina nemôže uveriť, čo sa stalo. Hovorí sa, že je to najväčšia cestná tragédia za dlhé roky. Aj keď sa záchranári snažili pracovať naplno, nepodarilo sa už niektorým pomôcť. Prezident Muhammadu Buhari vyjadril šok a smútok nad požiarom v Lagose a vyjadril úprimnú sústrasť rodinám.

Policajný komisár sa pre médiá vyjadril, že sa snažia vypratať cestu čo najskôr, aby sa život vrátil do normálnych koľají. Odpratanie žeravých trosiek však bude trvať niekoľko dní. Normálny stav sa nepodarí dosiahnuť ešte veľmi dlho pri pohľade na následky tejto katastrofy.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: www.vanguardngr.com

Komentáre k článku


Stream naživo