2018-03-25 12:30:00
Midnight Rider
Midnight Rider
Zdroj: Guinness World Records

VIDEO: Najväčšia limuzína na svete uvezie 40 ľudí a má 25 ton

Čo urobíte, ak chcete komfort limuzíny, ale nie pre bežný počet ľudí, ako ponúkajú automobilky?

Ak má byť váš život jedna nekončiaca sa párty a chcete sa aj počas jazdy zabávať s priateľmi, potom je tu problém. Nič také nikto bežne neponúka. Čo teda treba urobiť, ak máte naozaj veľkú partiu priateľov, s ktorou by ste chceli komfortne oslavovať na cestách? Vtedy by bolo najvhodnejšie objednať si Midnight Rider.

Toto monštrum s dĺžkou 20,3 metra vznikalo medzi rokmi 1997 a 2004. Postavili ho iba štyria ľudia, z nich sú dvaja aj jeho majitelia: Michael Machado a Pamela Bartholemew z americkej Kalifornie. Podľa ich slov bolo cieľom postaviť automobil, v ktorom by sa mohla zabávať veľká skupina priateľov na dlhých cestách. Zámer im dokonale vyšiel.

Zdroj: Guinness World Records

Náves pomerne výrazne upravili. Jeho podvozok zosilnili a všetko bolo spracované na špičkovej úrovni s použitím leteckých technológií. To všetko slúžilo k tomu, aby sa posádke zaistilo maximálne bezpečie a komfort. Ťahanie návesu má za úlohu ťahač Peterbilt 379 s výkonom 320 kW (435 k), ktorý roztáča celkom 22 kolies. Všetky vybavili masívnymi brzdami. Preto dokáže v prípade krízových situácií zastaviť  celá súprava veľmi rýchlo. Pre pohon celého  elektrického vybavenia navyše museli náves vybaviť dvoma agregátmi. Vďaka nim dokáže náves žiariť ako malé Las Vegas.

Zdroj: Guinness World Records
Zdroj: Guinness World Records

Interiér vozidla sa inšpiroval prezidentskými vagónmi spoločnosti Pullman, ktoré sa vyrábali v sedemdesiatych rokoch devätnásteho storočia. Nechýba tu teda veľa lešteného dreva a klasické sedačky, ktoré pohostia až 40 ľudí. Tí sa môžu zabávať v troch decentne oddelených oddeleniach, pričom každé je vybavené vlastným barom, veľkými televízormi a telefónmi.

Prenájom vozidla stojí 1 000 dolárov na hodinu, čo rozhodne nie je málo. V cene je však už zahrnutý aj personál v počte piatich ľudí, ktorý sa postará o komfort posádky. K dispozícii sú dvaja vodiči, hosteska, organizátor (asistent) a barman. Cena na hodinu je síce dosť vysoká, no dá sa ospravedlniť pri rozpočte na takmer 40 ľudí.

Chceli sme vedieť, či je táto netradičná atrakcia na kolesách ešte v prevádzke a teda k dispozícii pre uskutočnenie snov pre mnohých ľudí. To sa nepodarilo, ale s určitosťou vieme, že sa Midnight Rider dostal do Guinessovej knihy rekordov. Jeho rekord so svojou hmotnosťou 25,5 tony zostal zatiaľ stále neprekonaný.

Komentáre k článku


Stream naživo