2018-03-24 12:10:00
Parkovanie s karbobrúskou
Parkovanie s karbobrúskou

VIDEO: Zavadziaš pri parkovaní? V Rusku už nebudeš!

Kto by nezažil problémy s parkovaním kdekoľvek na svete? V Rusku ich riešia hororovou metódou.

Možno aj vás ide niekedy roztrhnúť od zlosti, keď zistíte, ako vám zaparkovali „kolegovia“ motoristi. Parkujú ako noty na bubon – s veľkými medzerami, do ktorých sa ale ďalšie auto nezmestí. Alebo postavia auto tak, že zaberá naraz (minimálne) dve miesta. Bezohľadnosť z ich strany – aj keď sú to možno začiatočníci, ktorí sú radi, že vôbec niekam „upratali“ svojho tátoša.

Miesta však navyše niet a tak v Rusku prišli na metódu, pri ktorej tuhne krv v žilách. Alebo môže tomu, kto zle zaparkoval privodiť infarkt. Keď sa u nás nadávajúc poberieme hľadať vhodnejšie miesto, v Rusku riešia problém s parkovaním oveľa razantnejšie a radikálne s odhodlaním zaparkovať za každú cenu.

Hoci upozorňujeme, že toto video je s najväčšou pravdepodobnosťou virálne a vopred zinscenované, nemá ďaleko k realite. Teda vzhľadom k ruskej mentalite sa aspoň každý na chvíľou pozastaví a zamyslí, či by to nemohla byť predsa len pravda. Obúchaných Žigulíkov a akumulátorová uhlová brúska v kufri totiž nemusia patriť k výnimkám. Hoci pohotový „kameraman“, ktorý dopredu „vie“, čo sa bude diať – to je už niečo celkom iné.

Celé video sa na začiatku začína pomerne nevinne: jeho autor si prezerá a komentuje pravdepodobne prasknutý nárazník na svojom aute. V tom si všimne vodiča čierneho Forda, ktorý evidentne nemá šancu zaparkovať. V ceste mu stojí Lada zaparkovaná krížom cez dve miesta.

Vodič Forda sa tým nenechá odradiť, otvorí kufor a vytiahne poriadnu akumulátorovú uhlovú brúsku. S tou potom „kozmeticky“ upraví ľavý zadný roh automobilu. Teda ho celkom elegantne a s ľahkosťou odreže. Našťastie pritom netrafí žiadnu dôležitú časť, ako je napríklad niektorá z masívnejších častí karosérie. Ešte dobre, že nádrž je umiestnená trocha ďalej. Vyzerá to tak, že presne vie, čo robí a nie je to iba pomsta za hlúpe parkovanie.

Či išlo o vopred pripravené video, alebo o ďalšiu zo šialeností na ruských cestách sa zrejme nedozvieme. „Zábava“ je to ale určite. Hraničí so škodoradosťou. Šťastie, že sa to nestalo mne... Tak si dávajte pozor, ako parkujete, aby sa niektorý zo zúfalých šialencov nerozhodol riešiť problémy s parkovaním podobným spôsobom aj niekde tam u vás...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo