2018-01-08 04:05:00
Škoda reklama Taiwan
Škoda reklama Taiwan
Zdroj: Škoda Taiwan

VIDEO: Škoda má na Taiwane strelenú reklamu – toto musíte vidieť!

Pamätáte sa ešte na šialenú odrhovačku Gangnam style s hrozným tancom, ktorá pobláznila pred časom celý svet?

Mal som pocit už raz zažitého, keď sa mi dostala na obrazovku podobná šialenosť. Na svedomí ju má zastúpenie značky Škoda na Taiwane. Ten neodbytný refrén sa mi dostal pod kožu a pohmkávam si už druhý deň tú nemožnú melódiu. Navyše sa prejavil nový syndróm – pomykávanie plecami! Pomoc!! Kam až môže zájsť reklamno-virálne šialenstvo?

Je to pozoruhodné – na jednej strane, teda v Európe sa Škoda tvári ako seriózna značka, ktorá sa zameriava na odolnosť a racionalitu. Dávku emócií jej reklamám pridávajú zvyčajne športujúce mladé rodiny. Nemožno teda povedať, že by sa radila k staromódnym trendom. V iných končinách sveta má však česká značka celkom iné pozície. V Indii patria škodovky k takmer prémiovému tovaru, v Číne je to podobné.

Ak si myslíte, že Škoda je konzervatívna, usadlá značka, veľmi záleží na tom, ako sa na to pozeráte. Na Taiwane, kam Škoda vstúpila oficiálne naplno ešte len predvlani, to rozhodne neplatí - uletenejšiu reklamu na škodovky asi nenájdete. Na Taiwane sa totiž  tvorcovia reklamy naozaj odviazali. Ak by sa vnímanie verejnosti na novom trhu malo riadiť reklamou, Škoda si tam „zamiesila“ na zaujímavú kariéru. Svoju funkciu však asi najbizarnejšia reklama na automobily Škoda splnila, je hitom internetu. Nielen priamo na Taiwane, ale stala sa známou už pomaly na celom svete.

Pozrite si ju a chytľavú odrhovačku z príbehu o dvoch tancujúcich frajeroch – Kiki a Choo Choo, si budete pohmkávať pár hodín, alebo celý deň. Možno sa aj u vás pridá krútenie ramenami...

Autá značky Škoda sa na Taiwan dovážajú od roku 2006. No po veľmi opatrných rokoch, keď sa o zastupovanie značky starali miestne firmy, sa automobilka rozhodla otvoriť vlastné zastúpenie. Teraz v januári oslavuje druhý rok fungovania. Ani sa nemožno čudovať, že si dalo takýto zaujímavý darček v podobe uletenej reklamy. Hoci Škoda vyrába v susednej Číne státisíce áut, na Taiwan dováža autá vyrobené v Európe.

No nech je to už akokoľvek, najbizarnejšie reklama na škodovku je hitom internetu. Presvedčte sa sami:


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda Taiwan

Komentáre k článku


Stream naživo