2018-01-07 08:55:00
Kia Sorento lietala pri
Kia Sorento lietala pri bankomate
Zdroj: Robb Brilbeck

VIDEO: Living in America – keď lietať je tak ľahké...

Amerika ako krajina neobmedzených možností – kde môžete mať lietajúce auto na počkanie.

Je to túžba mnohých generácií konštruktérov – vyrobiť lietajúce auto. Vodič SUV ich predbehol a svoje auto premenil pri drive-in bankomate takmer na lietadlo. Alebo sa aspoň o to (aj keď nechtiac) pokúsil.

V USA vybavíte väčšinu vecí z auta. Ešte dobre, že v nich Američania aj nespávajú. Takmer všetko ostatné už dokážu. Aj v tomto prípade to bola typická americká scenéria. Viac už ani nemohla byť: veľké SUV, neochota vystupovať, zámena pedálov a potom doslova úžasná scéna na koniec.

Naozaj kurióznu dopravnú nehodu zachytil na pomocou palubnej kamery svojho auta Robb Brilbeck pri čakaní v rade. V Rockforde v štáte Illinois sa mu podarilo nakrútiť  situáciu, ktorú by ste okrem USA zažili iba veľmi ťažko, ak vôbec. Čakal v rade na príjazd k bankomatu, ktorý sa dá obsluhovať bez opustenia vozidla. Toto je jedna z vecí, ktoré sú možné asi naozaj iba v Amerike.  Stál za čiernym veľkým SUV, ktorým bola Kia Sorento.

Zdroj: Robb Brilbeck
Zdroj: Robb Brilbeck

Vodič zastavil asi o kúštik ďalej od bankomatu, ako mal. Hodnú chvíľu sa načahoval, ako len vládal, aby cez okno dosiahol na samoobslužnú prepážku. Nepodarilo sa – preto otvoril dvere a posunul sa bližšie k bankomatu. Akurát, že zabudol, ako zastavil svoje auto. Keby pohodlnosť (nechcem napísať, že lenivosť) kvitla, bol by obsypaný kvetmi.

Pre rýchlenie vybavovania totiž nezaradil na svojom aute pozíciu P na automatickej prevodovke. Z videa vidno, že keď stál pri bankomate a sedel v aute, mal nohu na brzde, lebo mu svietili brzdové svetlá. Keď sa však snažil presunúť z miesta za volantom a dočiahnuť na bankomat, pustil brzdu. Automatická prevodovka zareagovala miernym rozjazdom. Vodič so zvýšeným okrajom cesty ju katapultovali do vzduchu. Tam takmer preskočila práve prechádzajúci Hyundai v štýle Knight Industries Two Thousand čiže KITT. Jednoducho – Amerika. Vodič Kie asi málo šliapol na plyn, lebo predsa len zavadil o Hyundai, ktorého vodič, alebo vodička museli od strachu asi aj pustiť do gatí...

Zdroj: Robb Brilbeck

Našťastie sa podľa správ z Rockfordu nikomu nič vážne nestalo. Poškodené boli iba obidve autá. Všetci zúčastnení mali šťastie v nešťastí, že sa Kia Sorento SUV so zvýšeným podvozkom odrazila a (takmer čisto) preskočila Hyundai.

Dnes už vieme vykonať z auta veľa vecí aj my, stredoeurópania. Bankomaty obsluhované z auta však zatiaľ (chvalabohu) nemáme. Našťastie je čím ďalej viac možností platiť priamo kartou, bez nutnosti výberu hotovosti. Netreba sa preto obávať, že by sa nielen v dňoch po výplate objavovali podobné kaskadérske čísla aj v našich zemepisných šírkach. Vlastne, keď sa tak nad tým zamyslíme – ak by také bankomaty u nás boli, ktovie čoho by sme sa dočkali...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Robb Brilbeck@Youtube

Komentáre k článku


Stream naživo