2017-11-21 16:50:00
Mazda Mx-5 off road
Mazda Mx-5 off road

VIDEO: Najšialenejšia Mazda MX-5 všetkých čias jazdí v teréne!

Viete si predstaviť Mazdu MX-5 ako offroad? Majiteľ jednej sa rozhodol jazdiť s ňou v lese.

Miata, alebo v našich končinách viac známa ako Mazda MX-5, je obľúbeným autom asi každého nadšenca malých športových áut. Patrí na cesty a na okruhy, výborne sa s ňou driftuje. Mazda MX-5 je obľúbená hlavne u vyznávačov športovej a zábavnej jazdy. Ľudia si zaobstarávajú toto auto predovšetkým pre jeho agilné správanie, zadný pohon v kombinácii s manuálnou prevodovkou – svoje samozrejme tiež zaváži aj priaznivá cena.

Najšialenejšia Mazda MX-5, akú ste kedy videli, je však viac doma v teréne, ako na ceste. Majiteľ, ktorý sa volá Caleb sa rozhodol namiesto pre zábavu na ceste, využiť ju ako off-road, určený pre lesné dobrodružstvo. Preto sa rozhodol a prestaval krásny športiak Mazda MX-5 na off-road.

Na nespevnených cestách je preplňovaná lesná Mazda Miata ako doma aj vďaka veľkým kolesám. Súčasný majiteľ pridal tiež pomocné svetlá. Molly, ako pomenoval hrdý vlastník toto vozidlo, má pod kapotou turbodúchadlo, aby malo väčší výkon pre lesné „radovánky“. Jazda s týmto malým, šialeným off-roadom, vyzerá veľmi zábavne.

To všetko sa však majiteľovi málilo, preto sa rozhodol v práci pokračovať. Pridal khaki vojenskú farbu, zvýšil podvozok, inštaloval vnútornú výstužnú klietku, nasávanie motora dostalo „šnorchel“ pribudol strešný nosič a pomocné svetla. Pri svojich úpravách nezabudol na to „najhlavnejšie“ poznávacie znamenie všetkých poriadnych off-roadov - rezervné koleso pripevnené na veko kufra. Dodalo autu pravý „expedičný“ charakter.

Výsledok celého snaženia vyzerá pomerne nesúrodo a určite podivuhodne. Z automobilu rozhodne nevymizla jeho charakteristická dravosť a mrštnosť. Preprientovala sa však do bahna a nespevnených ciest. V spolupráci s turbomotorom a všetkým, čo na Miatu namontoval jej majiteľ navyše oproti sériovej verzii, výrazne volá po zábave. Nasledujúce video to len potvrdzuje.

Jozef Vydra
ZDROJ: facebook/ThatDudeinBlue

Komentáre k článku


Stream naživo