2017-08-06 15:20:00
koľko ľudí sa zmestí
koľko ľudí sa zmestí do Hondy Civic
Zdroj: leicestermercury.co.uk

VIDEO: Uhádnete, koľko ľudí sa zmestí do Hondy Civic?

Ak necháme bokom rôzne pokusy ako vtesnať čo najviac ľudí do auta, tu išlo o auto v premávke.

K tejto doslova kurióznej situácii došlo minulý týždeň v piatok (28.07.2017) podvečer o 19:20 na Harrison Road v britskom meste Leicester. Po nehode vyskákalo z Hondy Civic až neuveriteľne veľa pasažierov. Zrejme sú aj vám známe rôzne scénky, hlavne z animovaných seriálov, keď z čo najmenšieho auta vyskáče čo najväčší počet pasažierov. Aj v jednej z epizód Top Gear mala trojica Clarkson, Hammond a May ťažkú úlohu: vtesnať čo najväčší počet ľudí do modelov Citroën DS3 Racing, Abarth 500 a Renault Clio RS. Bolo to zábavné.

Toto však nebola komédia, ale záznam z bezpečnostnej kamery. Zachytila na prvý pohľad celkom bežnú mestskú nehodu, keď vodič Audi pribrzdil a vodič Hondy Civic pre zmenu nedobrzdil. Zozadu narazil do Audi. V tom momente vyskákalo z Civica postupne osem spolujazdcov, ktorí vzali nohy na plecia.

Jeden z nich sa ale ešte vrátil, aby otvoril batožinový priestor japonského auta. Odtiaľ vyskočil ešte deviaty člen posádky. Celkovo sa do japonského hatchbacku vošlo deväť ľudí, ktorým sa počas ľahkej nehody pravdepodobne nič nestalo.

Vo svetle týchto faktov už je jasné, prečo nestihol vodič Hondy dobrzdiť. Nielen že bola mokrá vozovka, ale brzdy Civicu nie sú dimenzované na tak preťažené auto. Nedalo sa teda čakať, že auto zastaví „na mieste“. Hoci britské zdroje neuvádzajú dôvod hromadného úteku z miesta nehody, môžeme si domyslieť – buď bolo auto ukradnuté, nemalo technickú kontrolu, alebo vodič bol vlastne nevodič – nemal vodičské oprávnenie. Prípadne sa zľakli policajného vyšetrovania a pokuty za nadmerný počet osôb na palube auta....

K dispozícii je ešte záber aj z druhej bezpečnostnej kamery, kde vidno šprintujúcich mladíkov z miesta nehody..

Jozef Vydra
ZDROJ: leicestermercury.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo