2017-06-11 16:50:00
Richard Hammond
Richard Hammond

Grand Tour sa mala začať v októbri. Bude mať nútenú prestávku?

Jeden z moderátorskej trojice Richard Hammond ťažko havaroval. Išlo mu znova o život?

Druhá séria The Grand Tour odštartuje v októbri a sľubuje zmeny. Teda mala odštartovať. Či to bude pravda, nevieme. Sľubovala zmeny, jednej (nechcenej) sme sa dočkali. Je to dopravná nehoda, ktorá sa občas pritrafí každému, kto trávi značnú časť života za volantom. Je však veľký rozdiel, medzi drobnými „ťukancami“ a život ohrozujúcim karambolom.

Pamätníci si ešte možno spomenú, ako Richard Hammond, vtedy ešte člen moderátorskej trojice legendárnej britskej relácie TopGear, nezvládol super výkonný dragster, havaroval a bojoval o život s poranením hlavy. Boj vyhral a možno to mal byť jasný signál, aby s prácou v automobilovej brandži prestal. Nebola to totiž jeho prvá nehoda. No nedal si povedať.

Slávna trojica odišla z TopGear-u a začala s novou reláciou The Grand Tour. Program moderujú všetci traja známi: Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond. Práve počas prípravy ďalšej série v rámci nakrúcania novej epizódy sa vo Švajčiarsku zúčastnil Richard Hammond na pretekoch do vrchu. Jeho cesta na kopec Hemberg sa mu takmer stala osudnou. Jeremy Clarkson údajne povedal, že tak hrozivú nehodu ešte nevidel.

Čo sa udialo? V ľavotočivej zákrute narazil Richard Hammond s unikátnym Rimac Concept One do zvodidiel. Nasledoval tanec, ktorý sa skončil zásahom záchranných zložiek. Richarda Hammonda podľa  známych správ prepravili letecky do nemocnice. Našťastie to vyzerá, že zranenia nie sú vážne, či smrteľne nebezpečné a život ohrozujúce. Vraj má zlomenú nohu v kolene, iné zranenia nie sú známe.

Richard Hammond vyviazol po hrozivo vyzerajúcej nehode s pomerne zdravou kožu. Rimac Concept One to však už „nerozchodí“ a má to za sebou. Skončil totiž v plameňoch, našťastie až po tom, čo Hammonda dostali z vozidla von.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May sa napriek tomu pravdepodobne už v októbri vrátia na obrazovky v pokračovaní populárnej šou The Grand Tour. Šepkalo sa, že výroba bude poriadne drahá – už sa to teda potvrdilo.

Keďže ich prvá séria po odchode z ToGear bola úspešná, pokračovanie v Amazone na seba nenechalo čakať a už začali nakrúcať ďalšie diely. Nikto však nečakal, že sa to skomplikuje Richardovou nehodou. Aj keď rozpočet mal byť zhruba rovnaký ako na prvé diely, veríme, že sa tvorcovia dobre poistili, lebo Rimac Concept One bol unikát, ktorý stál „trocha dosť“ peňazí.

Tvorcovia zatiaľ nie sú príliš zhovorčiví o tom, čo môžeme čakať v pokračovaní úspešnej prvej série. May v rozhovore pre The One Show na BBC prezradil aspoň niečo. „Je tam veľa cestovania, je to veľa ľudí, ktorí sú do všetkého zapojení. Potrebujeme kvalitnú techniku, pretože nakrúcame v 4K rozlíšení“, pripomenul May, kam putujú výdavky za show.

Z príspevkov, ktoré moderátori postupne zverejňujú na sociálnych sieťach, vieme, že v rámci druhej série zavítajú dokonca do Chorvátska. Okrem klasických vozidiel a superšportov sa môžeme tešiť aj na časť s motocyklami.

Jozef Vydra
ZDROJ: mirror.co.uk, thesun.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo