2017-06-10 11:00:00
Trabant s motorom z
Trabant s motorom z Audi TT
Zdroj: Barcroft Cars, Barcroft TV

VIDEO: Toto je naozaj šialené – brutálna prestavba Trabanta z Poľska

Východonemecká „bakelitová“ legenda je obľúbeným predmetom záujmu nielen renovátorov, ale aj rôznych ladičov.

Trabant mal na oceľovej karosérii duroplastové časti karosérie. Bola to bavlnená tkanina nasýtená živicou a za tepla vylisovaná do potrebných tvarov – blatníky, dvere, kapota. Dnes je to auto unikátne a hoci pôvodný model mal dvojvalcový dvojtaktný motor (dnes by neprešiel pre emisie...), posledné verzie dostali pod kapotu aj 1,1 litrový štvorvalcový štvortaktný motor z modelu VW Polo.

Trabant je dnes legendou, ktorá má svojich fanúšikov a občas podstúpi nepredstaviteľné premeny. O niektorých sme už písali, máte možnosť pozrieť si ich na našich stránkach – odkazy nájdete na konci článku. Jeden z najkurióznejších kúskov má automobilový nadšenec z Poľska.

Dostal sa už aj na naše stránky s množstvo obrázkov, technických detailov, ale aj dvoch krátkych videí. Dnes sa mu budeme venovať ešte raz. Dôvodom je video, ktoré sa „potuluje“ po internete a hoci už má zhruba rok, vidno na ňom pekne prestavbu, aj majiteľa auta, ktoré dostalo nad prednú nápravu celkom nový motor.

Arek Winiarski je majiteľom hnedého Trabantu 601S. Je fanúšikom tohto modelu a o svoje auto sa postaral netradičným spôsobom. Už na prvý pohľad vidno, že vozidlo prešlo výraznou úpravou. Rozšírenou karosériou sa to celé iba začalo...

Zdroj: Barcroft Cars, Barcroft TV
Zdroj: Barcroft Cars, Barcroft TV

Najväčšia a najvýraznejšia zmena sa udiala pod kapotou. Arek vymenil nielen motor, kde ten pôvodný s výkonom 19 kW (26 k) nahradil 1,8 litrovým agregátom z Audi TT. Úplne vymenené je odpruženie, ktoré si pri prestavbe majiteľ auta „požičal“ od Hondy. Iné sú tiež brzdy, kolesá – no a samozrejme tiež celkom iné pneumatiky.

Zdroj: Barcroft Cars, Barcroft TV

Winiarski  už jedného Trabanta mal a jeho maximálna rýchlosť bola okolo 150 km/h. Vo videu sám hovorí, že tento údaj už pre neho nie je tak dôležitý. Pri jeho nástupcovi - hnedom Trabante - ho preto nikdy presne nemeral. Odhaduje však, že motor v spolupráci so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou dokáže rozbehnúť auto na viac ako 250 kilometrov za hodinu. Fúha, to je síce pôsobivé, ale aj poriadne šialené, či nie?

Dosť bolo uvažovania, viac sa dozviete v nasledujúcom videu:

Jozef Vydra
ZDROJ: Barcroft Cars

Komentáre k článku


Stream naživo