2017-04-26 12:55:00
V Abú Zabí ratovali
V Abú Zabí ratovali mačiatko

VIDEO: Keď sa stratí mačiatko, uzavrú aj diaľnicu – hádajte kde...

Toto nevymyslíš – to je realita. Dalo by sa povedať, že uverejňujeme skoro bez komentára

No bez komentovania udalosti, ktorá sa stala iba pred pár dňami, to asi nepôjde. Vysvetlíme, čo sa stalo...

U nás sa diaľnice zatvárajú, keď sa opravujú, čistia, alebo kontrolujú tunely, prípadne keď sa búrajú, alebo stavajú mosty. Prípadne ešte keď sa udeje dopravná nehoda. V bohatej krajine, však môže byť všetko inak. V Abú Zabí, druhom najľudnatejším meste Spojených arabských emirátov stačí aj maličkosť, aby polícia zatvorila diaľnicu. Tým dôvodom môže byť napríklad stratené mačiatko, ktoré sa zatúlalo nedopatrením na vozovku.

Takže stačilo zatúlané mača a polícia konala neuveriteľne rýchlo: pod dohľadom policajného ochranného zboru Abú Zabí uzavreli na niekoľko minút diaľnicu a po zásahu hasičov sa drobné zvieratko dočkalo prepravy do bezpečia.

Stránka Gulf News, ktorá zábery zverejnila, informovala, že v tejto oblasti sa k podobným situáciám pristupuje s maximálnou vážnosťou. Práve v Emirátoch si zakladajú na humanitárnych zásadách a skvelých podmienkach pre život.

Video sa šíri na sociálnych sieťach doslova raketovou rýchlosťou. Iba za pár dní (necelý týždeň od tohto „incidentu“) ho videli už skoro tri milióny používateľov a nazbieralo viac ako 30 tisíc zdieľaní a reakcií. Ako by to dopadlo u nás, keby ste nahlásili zatúlané mačiatko na diaľnici?

Napríklad v takom Rusku, nech si o ňom myslí kto chce, čo chce, sa tiež našiel aspoň jeden človek, ktorý zbadal mačiatko na frekventovanej diaľnici a urobil toto:

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo