2017-03-15 03:55:00
Policajná naháňačka v Čechách
Policajná naháňačka v Čechách
Zdroj: Policie ČR

Policajná naháňačka v Čechách: Audi skončilo v kotrmelcoch

Bola to scéna ako z akčného filmu – drsné zábery zachytila policajná kamera. Vodič unikal, policajti ho zmietli z cesty!

Na podobné zábery sme zvyknutí skôr z amerických filmov, ale aj realita neraz býva veľmi podobná. Tentoraz sa to však neudialo za Veľkou mlákou, vo vysnívanej Amerike, ale celkom prozaicky iba pár sto kilometrov za našimi hranicami. Cudzinec v Audi unikal pred policajtmi v oblasti Liberca.

Odmietol zastaviť a jazdil ako šialený. Naháňačka sa začala potom, ako nezastavil na výzvu polície, ale namiesto toho šliapol na plyn. Policajti ho chceli zastaviť športovo, on sa však vyfauloval sám po nevydarenom bodyčeku!

Stalo sa to po tom, ako sa chcel cudzí štátny príslušník (37) počas jazdy „pretláčať“ sa s policajtmi. Tí ho ale razantne vytlačili z cesty! Presnejšie, spôsobil si to sám, lebo ako sa k celej udalosti vyjadril tamojší policajný hovorca Vojtěch Robovský: „Počínal si veľmi nebezpečne. Niekoľkokrát ohrozil ostatných vodičov a jazdou v protismere aj protiidúci autobus. V neprehľadných úsekoch predbiehal na plnej čiare,“ opísal zbesilú jazdu, dlhú skoro 20 kilometrov.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Vo chvíli, keď policajné auto predbiehalo utečenca, cestný pirát do neho narazil. Urobil chybu. „Na rozdiel od hliadky, ktorá náraz vymanévrovala, nezvládol vodič udržať vozidlo v smere jazdy a to sa po šmyku ocitlo v priekope, kde urobilo niekoľko kotrmelcov.“

Polícia zistila, že šofér bol sfetovaný, Audi bolo navyše v ten deň ukradnuté v Poľsku a malo vymenené evidenčné čísla. Páchateľ je už vo väzbe a za svoje činy mu hrozí až šesť rokov väzenia.

jv
ZDROJ: Blesk.cz, Policie ČR

Komentáre k článku


Stream naživo