2017-03-05 16:00:00
Vodič Superba chcel potrestať
Vodič Superba chcel potrestať vodiča dodávky
Zdroj: YouTube/zhr3k

VIDEO: Vodič Superba chcel „potrestať“ vodiča dodávky – sám na to doplatil

Vodič v Superbe sa rozhodol, že bude „vyučovať“ na ceste. Nemal to robiť, utrpelo nielen jeho ego.

O vybrzďovačoch sme písali nedávno – nech je dôvod akýkoľvek, predbehnúť niekoho, zaradiť sa pred neho a potom stúpiť na brzdu je šialené forma agresívnej pomsty ostatným vodičom. Nech je prvotná príčina akákoľvek, za ich neraz nechcené správanie na ceste je takýto druh „trestu“ vždy zlý nápad.

Vodič, ktorý chybu urobil, si ju často uvedomí hneď po tom, ako sa jej dopustil. Alebo aj nie, lebo jazdia medzi nami aj takí, ktorí nevedia, čo činia... Na takého môžete blikať, trúbiť, aj mu ukázať nie práve najslušnejšie gestá, aby ste si vybili frustráciu z konín, ktoré spácha, či sa dopustil voči vám, aj iným. No akonáhle by ste sa uchýlili k vybrzďovaniu, či vytláčaniu, radím aj vás medzi agresorov a cestných pirátov – o ničom inom ani nebudeme debatovať. Je to vec nielen nebezpečná, ale navyše aj zbytočná. Ešte k tomu podporíte skrytého agresora, ktorému to chcete „natrieť“...

Navyše karma je zdarma (a ešte aj sviňa, ako sa máte možnosť presvedčiť). Presvedčil sa o tom dokonale aj vodič Superbu na českej diaľnici D35 pri Olomouci. Celé jeho počínanie zaznamenala kamera z nezúčastneného auta. Vodič Superbu ho predbehol v dosť vysokej rýchlosti a po chvíli sa zavesil za dodávku, ktorá v ľavom pruhu predbiehala ďalšie auto.

Je pravda, že vodič dodávky s poľským evidenčným číslom mohol venovať pri predbiehaní viac pozornosti spätným zrkadlám. Zbadal by blížiaci sa Supeb a mohol ho pustiť. No ani Superb nemusel nejako dramaticky spomaľovať. Brzdil síce dosť, ale až také drastické to nebolo.

No len čo dodávka odbočila späť do pravého pruhu, rozhodol sa vodič Superbu potrestať kolegu z dodávky. Priblížil sa teda vedľa neho, strhol volant do jeho pruhu a namiesto očakávané myšičky (ak to mal byť taký manéver) sa oprel pravým zadným blatníkom do dodávky.

Našťastie bol tento stret iba jemnou verziou špeciálnych pretekov Stock cars, tak obľúbených v Amerike. Tam je cieľom „zostreliť“ súpera. Čo malo byť toto? Pomsta, ktorá sa obrátila v neprospech „trestajúceho“. Dobre mu tak, toto sa nerobí. Môže byť ešte rád, že neskončili obe autá – alebo iba jedno – v „hodinách“. Na poškodené auto bude stačiť navštíviť klampiara a prelakovať pár dielcov. Nevieme však, kto opraví nabúrané ego vodiča Superba. To sa bue opravovať asi veľmi ťažko...


ZDROJ: YouTube/zhr3k

Komentáre k článku


Stream naživo