2017-02-07 18:10:00
Alfa Romeo Giulia Super
Alfa Romeo Giulia Super Bowl

VIDEO: Alfa Romeo pripravila pre Super Bowl až 3 reklamy. Všetky stoja za to

Môžete nenávidieť Alfu koľko len chcete, jedno ale uzná aj najväčší hejter – vie chytiť za srdce.

Alfa Romeo bojuje o zákazníkov na kľúčovom americkom trhu aj prostredníctvom reklamy. Pre Super Bowl, odveký športový Olymp v americkom futbale si pripravila značka až tri samostatné reklamy. Ak totiž chce autá skutočne predávať aj v USA a nielen o nich hovoriť, potrebuje Američanom vysvetliť čo to Alfa Romeo znamená a z čoho vlastne nový model Giulia vyrástol.

Podľa našich informácií sa to značke aj vďaka trojici reklám počas prestávok v Super Bowle (to bolo riadne mastné) podarilo. Alfa Romeo je pre Ameriku v podstate neznáma značka, no odozva na reklamy bola naozaj veľká. Nielenže reklamy vyvolali šum na sociálnych sieťach, dokonca aj vyhľadávače hlásili výrazný nárast záujmu o značku Alfa Romeo.

Od gúglovania ku kúpe auta sú tisíce svetelných rokov, no presne záujem o značku chcela Alfa vyvolať a zdá sa, že sa to aspoň na chvíľu podarilo. Ako inak, aj v tomto prípade táto značka stavila na to hlavné – na srdce, na cit, na emócie, ktoré jazda v modeloch Alfa Romeo vyvoláva. Mne ako fanúšikovi značky až slzička vyhŕkla. Možno preto, že si Giuliu nemôžem dovoliť...

Ale nie je všetko rúžové, čo sa okolo Alfy udeje. I keď Giuliu naozaj obdivujem a obdivujem i hŕbu ďalších modelov, nestačí len postaviť zaujímavé auto.

Nie je tomu tak dávno, čo som potajomky testoval služby zákazníkom na Slovensku, aby som zistil ako vážne to Alfa myslí s útokom na peňaženky zákazníkov prémiových automobiliek a nemôžem povedať, že by Alfa Romeo s úplnou istotou vedeli ako sa postarať o zákazníka, na ktorého cieľa. Ak chcú naozaj zabodovať, okrem modelového portfólia musia zapracovať aj na prístupe k zákazníkom a v neposlednom rade aj k novinárom. Pretože poskytovať pre prémiovú značku služby a starostlivosť o zákaznika aké len tak-tak vyhovejú zákazníkovi Fiatu, to naozaj predajom nepomôže.

Je pravdou, že u nás si vedia zákazníka pohnevať aj niektoré dílerstvá nemeckého prémiového trojlístka, no Alfa Romeo má na nich čo doháňať. Aké máte skúsenosti vy, možno som len nemal „šťastie“. Dajte vedieť v diskusii.  

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo