2016-10-01 10:45:00
Kompa a utopené auto
Kompa a utopené auto
Zdroj: Oleg Makarov

VIDEO: Ako sa nakladá nákladné auto na kompu? Takto určite nie!

Nemala baba čo robiť, išla na ľad tancovať. Tak akosi sa dá popísať babráctvo zachytené na videu.

Hádajte odkiaľ. No jasné, zasa z krajiny, o ktorej sa pred časom tvrdilo, že tam už zajtra znamená včera. Videá z ruských ciest sú vďačným námetom na získanie prehľadu nielen o tom, ako to na tamojších cestách chodí, ale aj o tom, ako sa správajú – a nemali by sa, mnohí vodiči. Toto vide je trocha iné a pritom až v prvom rade celkom  rovnaké. Aj keď nie je zachytené palubnou kamerou a nejde o nehodu. Aspoň nie takú klasickú.

V tomto prípade ide o jasné zlyhanie – zainteresovaní zrejme prepadli z fyziky ešte na základnej škole. Pojmy ako hybnosť, zabezpečenie, ukotvenie, predvídavosť a podobné, im totiž tiež nehovoria celkom, ale naozaj celkom nič. Potom tak aj vyzerá naloženie auta s prívesom plným oceľových rúr.

Že to niečo váži, asi tušili všetci, čo sa podieľali na nakladaní auta na kompu. Že zabudli na kotvenie a upevnenie  nám nejde do hlavy, no zaráža doslova stoický pokoj okolo stojacich „čumiacich“, ktorí si celú akciu museli zvečniť na svoj mobil.

Zdroj: Oleg Makarov

Pritom sa v komentári ozýva po rusky upozornenie – že im to „ujde“. Diváci vedeli viac, ako tí, čo celú akciu potopili. Doslova. Ešte šťastie, že vodič pochopil a opustil kabínu ešte na súši – v čase 1:20 vidno, ako vyskočil von. Keby sa dostal s autom do vody, asi by to nerozchodil...

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo