2016-07-27 12:35:00
Cyklista narazil do auta
Cyklista narazil do auta
Zdroj: dailymail.co.uk/Mercury

VIDEO: Cyklista nesledoval cestu - predviedol kotrmelce vo vzduchu

Slúchadlá na ušiach – mor cyklistov. Ak počas jazdy „čumia“ do mapy, podobne ako chodci do mobilu, je iba otázkou času, kedy narazia. Doslova.

V stredoanglickom meste Warwick nabúral cyklista do zadnej časti auta, ktoré muselo zastaviť. Jazdil rýchlo, pričom sa počas jazdy pozeral do papiera pred sebou. Možno to bola mapa, alebo nejaký dodací list, ktovie. V tomto prípade je to o to zaujímavejšie, že cyklista mal vedľa cesty cyklochodník – a nevyužil ho. Vďaka tomu sa „rozpľasol“ o auto.

Nielen že jazdil po ceste, hoci nemusel, ale podľa očitých svedkov mal počas jazdy dokonca aj slúchadlá na ušiach. So sklonenou hlavou nesledoval premávku pred sebou a nevšimol si, že sa zastavili autá pred ním. Zozadu vrazil do kabrioletu Vauxhall Tigra.

Napriek tomu, že predviedol salto vzduchom, nič vážne sa mu nakoniec nestalo, okrem poraneného kolena. Keď sa pozviechal zo zeme, ešte obviňoval vodiča čiernej Tigry, že mu nevytvoril dostatok priestoru na to, aby ho mohol obísť. Ako vidno z videa, ktoré zachytil Anthony Ginn, 38 ročný vodič nasledujúceho auta, cyklista ani nemohol vidieť, kam ide, pretože mal hlavu sklonenú až k riadidlám, kde študoval kus papiera, ktorý tam mal položený.

Zdroj: dailymail.co.uk/Mercury
Zdroj: dailymail.co.uk/Mercury

Anthony Ginn, otec dvoch detí, ktorý celý incident zaznamenal na kamere v aute povedal, že cyklista bol naozaj agresívny a arogantný. Snažil sa vinu hodiť na vodiča auta, hoci bolo jasne vidieť, že nedával pozor na ceste, počúval počas jazdy hudbu cez slúchadlá a napriek tomu, že iba kúsok od neho bola cyklotrasa, išiel po ceste. „Som trénovaný pre poskytovanie prvej pomoci, takže môj prvý inštinkt po vystúpení z auta bol zistiť, či je cyklista v poriadku, ale všetko, čo chcel urobiť, bolo začať bojovať.“ povedal Ginn „Keď vstal, sklonil sa a zdvihol kus papiera. Myslím, že to bolo niečo ako mapy alebo nejaký iný dokument na čítanie. Bol som ohromený, že nebol vážnejšie zranený. Určite sa udrel sa do hlavy. Jeho bicykel bol poškodený a na videu môžete vidieť, že poškodil aj auto,“ dodal Ginn.

Keď sa vodič poškodeného auta začal dožadovať kontaktných údajov, aby sa mohla riešiť škoda na aute, cyklista vyrazil preč bez toho, aby sa hoci len ospravedlnil.

Jozef Vydra
ZDROJ: www.dailymail.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo