2016-07-23 10:35:00
Aj kamionisti majú svoje
Aj kamionisti majú svoje dni

VIDEO: Keď majú kamionisti "svoje" dni, alebo ukážkoví idioti

Máte občas pocit, že niektorí ľudia nikdy nemali dostať vodičský preukaz?

Nie ste v tom sami. Občas sa nestačíme čudovať na výčinmi „profesionálov“ za volantom. Šoféri nákladiakov by takými mali byť. Veď majú na starosti obrovskú techniku, neraz aj poriadne drahú. No veľmi často svoju nadvládu dávajú príliš najavo.

Možno si len kompenzujú malé ego za volantom veľkého auta. No chyba za volantom nákladného auta máva veľmi často tragické následky. Našťastie nie vždy. Niekedy to môže vyústiť do ľahko úsmevných situácií. Teda ak nie ste postihnutými účastníkmi konania týchto „profesionálov“.

Klobúk dole pred všetkými, ktorí svoju techniku ovládajú naozaj majstrovsky a sú zároveň ohľaduplní aj k ostatným účastníkom cestnej premávky. No takých vodičov treba čím ďalej, tým viac hľadať pomaly s lupou v ruke.

Podobne ako medzi vodičmi osobných áut a motocyklov sa nájdu aj v prípade nákladných áut jedinci, ktorých nemožno mazvať slušným slovom. Lebo sa správajú ako hulváti a prinajmenšom ako... no ako blbci za volantom – aby sme použili ešte slušné označenie ich správania.

Sú však aj slušní vodiči, ktorí len jednoducho nemali svoj dobrý deň a všetko sa zvrtlo inak, ako predpokladali. Od rána je deň blbec, všetko im padá z rúk... no čudujete sa potom, že zabudne taký človek napríklad sklopiť korbu auta? Alebo si nevšimne, že má zrazu za nárazníkom návesu ďalšieho (nechceného) „pasažiera“?

Jednoducho sú dni, kedy by ste sa najradšej ani vy nevideli – nielen pre vás, ale pre všetkým mám kompiláciu, pri ktorej zistíte, že nepatríte k tej menej šikovnej časti ľudstva a existujú aj horšie, oveľa horšie prípady...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo