2016-07-16 10:10:00
Medveď sa zamkol v
Medveď sa zamkol v Subaru
Zdroj: 9news.com, Jefferson County,

VIDEO: Medveď sa usadil v Subaru a čo bolo potom? To neuveríte!

Chcete vedieť, ako by to vyzeralo a dopadlo, keby sa k vám do auta „nasťahoval“ medveď?

Lepšie nevedieť! Lebo to, čo po ňom zostalo, by ste asi vo svojom aute nechceli nájsť. Občas sa to síce stáva, že sa medveď snaží dostať do auta, v ktorom sú ľudia. Keď sú totiž niekde pohromade ľudia, auto a medveď, väčšinou je to tak, že ľudia sú v aute. No a maco sa snaží do neho dostať. Je to niečo podobné, ako keď sa prepracováva do kontajnera s odpadkami, aby si ukoristil niečo pod zub.

Teraz bolo všetko naopak, medveď v aute nechcel nikoho pustiť dovnútra! Toto sme tu ešte fakt nemali! Na dôvažok dokonca za sebou tento nevítaný návštevník aj zamkol. To je teda unikátne. Netvrdíme, že Subaru Outback z roku 2004 je nejaká plechovka, či kontajner. Macko ho však videl asi rovnako a zrejme si ho pomýlil s „kŕmidlom“ tohto druhu. Pravdepodobne mu niečo v aute zavoňalo a on to chcel skúsiť nájsť. Pomohla mu náhoda, preto sa do auta dostal – ale aj tak by ste to asi nikdy nepredpokladali.

V sídle Golden, ktoré je v okrese Jefferson v Colorade, USA, to bolo tentoraz celkom netradičné. Annie Brueckerová, majiteľka Subaru Legacy kombi z roku 2004 nechala cez noc svoje auto odomknuté na prístupovej ceste k svojmu domu. Ako sama priznala, zvyčajne to nerobí. Lenže teraz sa pozabudla - a dovnútra sa dostal malý medveď. A bol to veru veľmi šikovný macko - nielenže si otvoril. Keď vliezol do auta, podarilo sa mu dokonca aj zatvoriť za sebou dvere!

Zdroj: 9news.com, Jefferson County,
Zdroj: 9news.com, Jefferson County,


Lenže otvoriť a vyliezť už nedokázal. Nenapadlo mu nič lepšie, ako toho v aute zdemolovať čo najviac. Ráno ho našla matka majiteľky auta a spolu zavolali na úrad šerifa. Prišli dvaja policajti, Josh Tillman a jeho kolega McLaughlin, ktorý s rozvahou pristúpil k autu. Tillman ho istil odistenou brokovnicou. Medvieďa v aute bolo totiž ešte pomerne mladé a nik netušil, či sa niekde v okolí nenachádza aj jeho medvedia mama. Pred mamou medvedicou sa musí mať človek na pozore.

Medveď poskakoval v aute spredu dozadu a policajti podľa vlhkosti vyzrážanej na oknách predpokladali, že sa dostal do auta iba nedávno. Annie Brueckerová povedala, že vyzeral ako veľký mokrý pes, ale bol omnoho horší. Šerif nakoniec otvoril kufor auta a medveď bez poďakovania zmizol v lese. To bolo asi to najlepšie, čo sa mohlo stať. Zanechal však po sebe poriadnu spúšť.

Zdroj: 9news.com, Jefferson County,

Nielen že zničil obloženie stropu auta, ale ako potvrdila majiteľka, ohrýzol aj volant a jeho pozornosti neušli ani výplne dverí, na ktorých si tiež „pochutnával.“ Sedadlá takisto veľmi neodolali medvedej návšteve a vraj z toho, že sa zabuchol, sa v aute aj... no jednoducho potreboval ísť na toaletu...

Majiteľka zostala prekvapená a zhrozená zároveň. Netuší, či jej poisťovňa uhradí nejakú škodu. Pritom si auto kúpila iba nedávno, pred pár dňami. Využívala ho na cesty do práce. Možno nad ňou premýšľala, keď nezamkla auto. Ktovie, čo by sa stalo, keby si tak zamyslená sadla do auta k macovi...

Jozef Vydra
ZDROJ: 9news.com

Komentáre k článku


Stream naživo