2016-05-20 03:55:00
Ttruck smashes into North
Ttruck smashes into North Carolina bridge

VIDEO Kamióny nerešpektujú značky – už 107 krát narazili do mosta

Je pomaly zázrak, že ešte stojí. Keby to bolo u nás, asi by bolo dávno po moste...

Netušíme, ako kvalitne sa stavia v USA. No zrejme sa tam nestráca stavebný materiál a hlavne vysokopevnostný cement. Lebo v opačnom prípade by jeden most bol už len minulosťou...

Ako upozornil portál autoblog.com, v poslednom čase sa stala veľmi obľúbenou webová stránka 11foot8.com ktorá sa venuje dokumentovaniu nehôd  vysokých nákladných áut. Tie sa snažia prejsť popod jeden mimoriadne nízky most na 201 ulici v Durhame, v štáte Severná Karolína. Ako už názov stránky napovedá, je to výška podjazdu popod inkriminovaný most. Má výšku 11 stôp a 8 palcov, čo v prepočte na naše miery znamená 355,6 centimetra.

Iste uznáte, že je to naozaj pomerne malý priestor, hlavne pre vyššie nákladné autá a kamióny. Väčšina z nich má o pár centimetrov väčšiu výšku. No a napriek tomu, že je tento most dobre označený na všetkých prístupových trasách aj s výstrahou a blikajúcimi svetlami, niektorí vodiči to nerešpektujú. Alebo nevidia, možno majú vlčiu tmu, prípadne nevedia rátať. Hrnú sa popod most a výsledkom sú ďalšie celkom zbytočné nehody.

Aj my sme už písali pred časom o podobnom mieste, ale tam dovtedy narazilo "iba 16 áut. Obete sa rátajú ďalej. Pod nízkym „prielezom“ už našlo svoj koniec 107 nákladných áut. Ten posledný „úspešný“ strelec sa snažil vojsť pod nízky most 2. mája. Aby bolo jasné, možno tých nárazov bolo oveľa viac. Ten 107 je iba odvtedy, čo tento kritický prejazd začal monitorovať a dokumentovať Jürgen Henn. Začal v roku 2008. Usúdil, že tak veľa ľudí ignoruje upozornenia, že sa jednoducho stretnú s mostom (či skôr vlakovým nadjazdom). Povedal si, že by bolo zaujímavé zachytiť tieto nehody na video. Nastavil kamery a čakal. Netrvalo to dlho a už o mesiac nakrútil Henn svoj prvý kamión, ako narazil do železničného mosta a stratil vrchnú časť. Bolo to presne 15. apríla, keď sa popod železničný most vybral nákladiak s výškou 12 stôp, teda 365,76 centimetra. Je to síce „iba“ o 10 centimetrov viac, ako je výška, ale vodič na to nedbal. Možno podľa príslovia: „nikde nevidím policajtov, tak to risknem...“

No ale strčte väčšie do menšieho... Šťastím je, že pred mostom je masívna oceľová traverza, ktorá hriešnikov vráti do reality a pekne ich zastaví. Buď brutálne, keď je rozdiel výšok väčší, alebo trestá vodičov „sardinkovým“ spôsobom, keď im otvorí vrch auta ako škatuľku s rybičkami, prípadne im oskalpuje časť nadstavby, čiže ich to len tak „lízne“ – no škoda na aute vznikne.

Tu je kompilácia nehôd až po máj 2013:

Jürgen Henn pravidelne zverejňuje na svojej stránke ďalšie a ďalšie nehody. A má naozaj čo ukazovať, veď za posedných 8 rokov vodiči narazili do železničného nadjazdu približne raz mesačne. Celkom pekná úroda, čo poviete? Doteraz nič nepomáhalo a most bol označený na príjazde po oboch stranách varovným označením v každom smere. Bolo tam umiestnené aj výškové výstražné znamenie lemované blikajúcimi svetlami. Vyzeral pomaly ako vianočný stromček. Napriek týmto všetkým bezpečnostným opatreniam môžu kamióny aj naďalej zasiahnuť železničný nadjazd.

Vyzerá to tak, že most asi nezdvihnú, veď ho postavili pred zhruba 100 rokmi, keď železnica nemala žiadne predpisy o výške podjazdu. A prehĺbiť cestu by bolo príliš nákladné. Mesto podniká kroky na to, aby pridalo ďalšiu vrstvu ochrany pre vodiča. Durham sa rozhodol pre zvýšenie bezpečnosti tak, že namontovali nový digitálny nápis. Oznamuje vodičom, že ich výška vozidla je väčšia ako umožňuje prejazd a musia zvoliť obchádzku, iný smer, alebo sa obrátiť. Zdá sa, že to konečne funguje, ako ukazuje nasledujúce video:

Jozef Vydra
ZDROJ: autoblog.com, 11foot8.com

Komentáre k článku


Stream naživo